Arcturus – Konkrétumok az új lemezről

Tíz év várakozás és bizonytalanság után fel lehet lélegezni. Május 8-án végre megjelenik az Arcturus új albuma, amelynek címe Arcturian lesz. A Prophecy Productions kiadót érte az a megtiszteltetés, hogy ezzel az ünnepnappal egyenértékű dátumon kiadhatja ennek a megazenekarnak az új lemezét. Biztosan sokaknak szemet gyönyörködtető látványt nyújt már maga a tény, hogy van új Arcturus borító és már léteznek számcímek.

Knut Magne Valle gitáros a következőket árulta el:

„Az Arcturian a korábbi Arcturus lemezek mindegyikéből táplálkozik, ennek köszönhetően egyszerre lesz keményebb és lágyabb is a lemez, mint az eddigiek. Visszatértünk az igazi dobokhoz, igazi hangszerekhez, improvizált gitárszólókhoz, hogy megadjuk a hitelességét és lelkét a produkciónak, ami egyre kevesebbeknek jelent valamit manapság. Nagyon keményen dolgoztunk a keverésen, hogy a régi Arcturus soundot összehangoljuk az új anyaggal, aminek végül az eredménye egy homogénebb, misztikusabb Arcturus hangzás lett.”

Az zenekar ötödik nagylemeze máris előrendelhető ezen a linken, ráadásul egy rövid Európa turnét is terveznek májusban. Van még valami, amit tudni szeretnél?

Arcturus Arcturian

1. The Arcturian Sign
2. Crashland
3. Angst
4. Warp
5. Game Over
6. Demon
7. Pale
8. The Journey
9. Archer
10. Bane