Friday Rules – új név, új szerzemény

A felvidéki thrash metalt művelő Friday zenekar megalakulásának története egészen a ’90-es évek végére nyúlik vissza. Néhány aktív év után a tagság szétszéledt és a zenekar feloszlott.
2011 nyarától Róm Gábriel és Pál Péter újra életre keltette a brigádot, melynek eredményeként 2012-ben megkaptuk a „Choosing the Future„c. albumot.
Az élet úgy hozta, hogy a csapat újra szétszéledt és hosszas inaktív hónapok teltek el a zenekar életében, míg a Gábriel néhány héttel ezelőtt meg nem törte a csendet a „Poison” c. tétellel, mely azt bizonyítja, hogy a Friday története nem ért véget.

A zenekar megújult erővel, Friday Rules névvel él tovább és hozta nyilvánosságra legújabb feszes, gyaluló, technikás gitártémával megáldott szerzeményét, a „The Sinner-t”, melyet alább lehet meghallgatni.



Gábriellel hamarosan, pontosan december 26-án lehet találkozni az VI. Évzáró 2015 (Metál Karácsony) nevű eseményen, ugyanis az idei HangSúly Zenei Díj 10 éves jubileuma alkalmából tartott online szavazáson a közönség szavazatai alapján abszolút befutó lett az ózdi illetőségű thrash metalt művelő Remorse zenekar „Harc!” c. lemeze. Ennek apropójaként a csapat egykori felállásban egy nagyszabású évzáró bulival ünnepli meg győzelmét.