Heroic – jön a Barbár

A budapesti Heroic epikus pagan death metal hordája, hamarosan befejezi második nagylemezének munkálatait. A csapat hírlevelét olvashatjátok:

„A Hordes albumot követő koncertezések után, kis pihenőt tartottunk előző év második felében, és megírtuk a teljes nagylemezt. Tavaly nyáron kezdődött az intenzív dalírás és az Avar újévre elkészültek a vérrel áztatott földeket megéneklő rítusok. Az új album az „BARBÁR” néven lát napvilágot.

Röviden:

· Az új albumon 10 dal lesz.
· Nyolc angol nyelvű (néhol autentikus mongol) szám mellett, két magyar nyelvű nóta is felkerül a nagylemezre.
· Nem volt tagcsere, megállapodtunk, hogy csak halállal lehet kilépni. Ha valakit ki akarunk rúgni, meg kell Ölnünk.
· Ha mindennel kész vagyunk, lesz lemezbemutató buli és további koncertek, a Facebook oldalon folyamatosan adjuk az infókat!”

Előzetesként itt A Barbár Himnusz:

http://www.youtube.com/watch?v=k0fSW1VU2Qo&


Saját szavaikkal:
_ELVALASZTO_
„Leereszkedtünk a hegyekből, hogy harci dalainkat, rituáléink himnuszait felordibáljuk, feljátsszuk kezdetleges hangszereinkkel. A sámán az előző album végén meghalt, (igen fiatalon) főzet által. Így Neugas nélkül a HEROIC megváltozott! Már nem a hallucinációira hagyatkozunk a csaták előtt. (lásd: Vision of the shaman)



Ennek megfelelően többet győzünk, több a harci, győzelmi dal, ez a pozitív hangulat hallatszódik majd az egész albumon. Több lesz a dallam, több lesz a grind és az harci együttordibálás. Mindenkiből elő fogjuk hozni koncerteken az archaikus barbár énjét. Az elég jól látható a világ futó eseményeiből, hogy ez az egy dolog nem változott az emberben évezredek óta.”

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.