Cadaveria/Necrodetah – közös split album



Az olasz női frontos horror-metal Cadaveria egy közös split album kiadására készül a szintén olasz thrash-black Necrodetah-el.

A Cadaveria front asszonya „két démoni identitás között létrejött, véres paktumnak” nevezte a kollaborációt, aminek eredménye egy „sátáni lelkű ópusz„. A két banda a Black Tears Of Death kiadóval kötött szerződést az új EP-re, ami a szélsőséges, szókimondó, sokkoló és véres ’60-as évekbeli dokumentációs mondo-filmek nyomán a Mondoscuro címet kapta. (A cím emellett utalás a legendás Mondocane projektre is, ami 1989-ben jött létre, a Necrodeath és a Schizo közös projektjeként).

A Mondoscuro nem egy szimpla split lemez, hanem egy teljesen egyedi, önálló alkotás, melyen a két banda vadonatúj dalokat és újonnan rögzített feldolgozásokat foglal össze. A speciális album várhatóan a nyár végén jelenik meg egy olasz-venezuelai művész, Paolo Perrotta borítójával. Az EP-re hat dal került fel köztük két feldolgozás, egy The Beatles és egy Type O Negative dal.



Az új EP, ami egyben a Cadeveria 15 évfordulóját hívatott megünnepelni egyfajta zenekari-baráti fúzió eredménye, hisz a két bandában két azonos tag tevékenykedik. Flegias, vagyis Marçelo Santos a Necrodeath énekese és egyben a Cadaveria dobosa, míg GL, vagyis Peter Dayton mindkét zenekar basszusgitárosa. Mellettük egy másik vendég, a Cradle Of Filth billentyűsnője, Lindsay Schoolcraft is szerephez jutott az albumon, mint vendég énekesnő.



Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.