Evergrey – Distance – klippremier



Az idén 20 éves fennállását ünneplő svéd dark metalos Evergrey szeptember 9-én The Storm Within címmel adja ki új albumát, amiről már is itt van első single-daluk, a Distance videoklipje.


Az AFM Records jóvoltából megjelenő albumról, valamint a csapat 20 éves évfordulójáról Tom S. Englund, a zenekar énekese így beszélt:

„Egyetlen célom volt annak idején, amikor megalapítottam a bandát, hogy elkészítek 10 albumot. Sosem gondoltam volna, hogy ez egyszer valóban el is fogom érni, ezzel beteljesül az életem. Ez egyszerűen csodálatos! Amikor felfogtam, hogy 20 év alatt 10 albumot hoztunk össze, teljesen elképedtem. Sőt, mi több, büszkén kijelenthetem, hogy ezen tíz lemez közül egyetlen olyan sincs, amelyekre ne mondtam volna azt, hogy – az adott időben – az a legjobb, amit valaha is csináltunk. És ugyanez igaz minden dalunkra, minden egyes szólamra, mindenre.” – majd így folytatja: „A dalszövegek ezúttal is életem eseményeit elevenítik fel. Miközben készült az album, rengeteg összeomlott kapcsolatnak voltam tanúja. Az emberek folyamatosan elvesztik partnereiket, szeretteiket, vagy épp gyászolnak valaki hozzájuk közel állót. A The Storm Within egyfajta identitás-keresés: Próbálod teljessé tenni önmagad, de közben belül félig üres vagy. Ezeket a sztorikat képzeltem tehát most bele egy csillagközi világba.”