Shining – House of Control – klippremier



House of Control
címmel új videoklippel jelentkezett a norvég blackjazz band, a Shining.

A House of Control a banda tavaly októberben megjelent International Blackjazz Society albumán szerepelt. A klipről Jørgen Munkeby, a Shining frontembere így nyilatkozott:

„Remek érzés, hogy végre hivatalos videoklipünk is van a House of Control című számhoz, lévén ez a dal személy szerint nekem nagyon sokat jelent. Nem csak a dalszövegek személyes hangvételűek, de zenei tekintetben is egy változatosabb, dallamosabb tájképet varázsoltunk. Eleinte fogalmunk sem volt, hogyan fog a gyakorlatban szólni ez az új irányzat, de aztán a végén mégis mindannyiónknak ez lett a kedvenc száma az új albumról. Arról nem is beszélve, hogy remekül éreztük magunk a klip forgatása közben, most pedig izgatottan mutatjuk be nektek ezt a f.sza kis alkotást!”


A Shining 2015. június 21-én tovább bővítette a legextrémebb performanszok rekordok listáját. A banda ugyanis a Skandináv-hegység 700 méter magas pontján (Trolltunga) egy grandiózus sziklán adott koncertet. Mindehhez szükség volt egy PA-rendszerre és egy nagy teljesítményű generátorra, valamint egy helikopterre, egy drónra és néhány merész kameramanra, valamint 300 vállalkozó kedvű rajongóra, akik egy ötórás gyalogló-túrát is bevállalnak az extrém performansz megtekintése érdekében. A későbbiekben a felvétel DVD formájában kiadásra kerül. Jørgen Munkeby a különleges koncert után így nyilatkotott:

„Ez a legőrületesebb dolog, amiben valaha is részt vettem! Mindenekelőtt örülök, hogy életben vagyunk! De annak is különösképpen örülök, hogy sikerült megvalósítanunk ezt a tervet, minden technikai aspektus figyelembe vételével. Higyjétek el, nem könnyű egy hatalmas hegy csúcsán metal-koncertet rendezni.”


A black-jazz együttes egyébként nem veti meg a különleges kihívásokat. Korábban, 2014-ben a kaliforniai Mojave-sivatagban adtak koncertet, valamint egy építkezési területen is, ahol korábban próbatermük és stúdiójuk állt, de ezt az épületet a helyi hatóságok lebontották.
 


Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.