Doro – videóklip Lemmy emlékére


A német metalkirálynő, Doro Pesch egy évvel ezelőtt, 2015. december 28-án elhunyt zenésztársa, barátja, a Motörhead legendás vezére, Lemmy Kilmister emlékére bemutatta új videóját.

Doro még 2012-ben, Lemmy közreműködésével rögzítette az It Still Hurts dalt. A két zenész hosszú évek óta közeli barátja volt egymásnak, a lentebb látható emlék videóban több közös kép és felvétel is szerepel.


Doro elmondta: „A rock világ éppen egy évvel ezelőtt vesztette el egyik legnagyobb karakterét. Én magam pedig az egyik legjobb barátomat, Lemmy Kilmister-t. Egy év tehát eltelt, és ő továbbra is elmondhatatlanul hiányzik nekünk. Még életében tervbe vettük, hogy kiadunk egy videót, amiben a legszebb közös pillanatainkat elevenítjük fel.

Lemmy számomra egy angyal volt. Mondhatni megmentette az életem azzal, hogy velem dolgozott 2000-ben, amikor meghalt édesapám. Akkoriban totálisan szét volt törve a szívem. De egy nap csörgött a telefonom, Lemmy volt az. Habár pillanatnyilag akkor még annyira le voltam hangolva, hogy nem is nagyon akartam reagálni rá, néhány hónappal később írtam neki egy levelet, amiben kifejtettem, milyen jó lenne megírni egy közös dalt. Nos, ez itt van. Lemmy, az egyik legnagyobb rock ‘n’ roll-hős emlékére. És tényleg, még mindig fáj… Nyugodj békében, kedves barátom. Hiányzol nekünk.
 

Később maga Lemmy invitálta meg Doro-t Los Angelesbe, azzal a szándékkal, hogy felvegyenek két duettet, a KISS két tagja, Bruce Kulick és Eric Singer közreműködésében. Ezek egyike volt az alábbi lejátszón is hallható ‘It Still Hurts’, aminek stúdiós változata DoroLove’s Gone To Hell című EP-jén kapott helyet.

Ide tartozó hír, hogy Lemmy halálának első évfordulója alkalmából a WackenTV közzétett egy 23 perces koncertfilmet, amit az idei Wacken fesztiválon készítettek, néhány neves zenész részvételével. A Lemmy emlékére készült koncertvideót az alábbiakban láthatjátok.