Skyclad – a zöld ember meséi


A brit folk metal egyik zászlóvivője a Skyclad hosszú idő eltelte után április 28-án Forward into the Past címmel mutatja be új albumát. A csapat 13. stúdióalbumán visszatér egykori gitárosuk, Dave Pugh is.

Az új album egy tucat új dalt fog tartalmazni, de olyan demókat is újrarögzítettünk, amiket eredetileg 2011-2012 környékén írtunk és vettünk fel. Sőt, néhány olyan zenei betét is felfedezhető lesz az albumon, ami a ’90-es évek közepén valahogy lemaradt a lemezeinkről! Az új album még nem lesz thrash-album… de ugyanakkor nem is lesz az a tipikus folk metal lemez sem. Kihasználjuk minden adott feltételeinket. Most három gitárossal, több vokalistával, billentyűsökkel, basszusgitárossal és dobossal dolgozunk , hogy egy olyan albumot tegyünk le az asztalra, ami 100%-ban Skyclad, de mégis kicsit más, különleges.” – mondja Steve Ramsey gitáros-dalszerző.


Az új album borítóját Duncan Storr (Edge Of Sanity, Rage, Hawking) készítette. Az illusztráción egy fából és levelekből álló emberi arc rajzolódik ki. Ennek kapcsán Kevin Ridley énekes elmondta: „A zöld ember, vagyis a „mesemondó” tradícionális imázsát használtuk fel központi figuraként, ezzel szeretnénk kihangsúlyozni az ember és a természet közti független kapcsolatot, amit a hagyományaink szerint is ez az alak jelképez.

Az új lemezről első előzetesként a Change Is Coming című számuk dalszöveges videója látható, amelyben „a világ jelenlegi állapotát ismerhetjük meg, egy „breaking news” stílusú TV-híradó révén„.
 


Depeche Mode Depeche Mode
március 25.