Igorrr – Muzikális elmebetegség, totális őrület


A zenéjében black metalt, death metalt, barokk muzsikát, breakcore-t és trip hop-ot ötvöző Igorrr június 16-án, a Metal Blade gondozásában jelenteti meg harmadik, Savage Sinusoid című nagylemezét.
 

Az Igorrr egy francia producer, Gautier Serre szólóprojektje. „Muzikális elmebetegség, totális őrület”, ha meghallod, egyszerre támad kedved sírni és nevetni.” – írja le saját szavaival zenéjét.

A Savage Sinusoid albumon ezúttal is számos neves vendég jutott szerephez. A Whourkr nevezetű death metal duó, valamint az Öxxö Xööx nevű gótikus doom metal projekt énekesnőjeként is ismeret Serre a banda két korábbi énekesével, Laurent Lunoir-ral és Laure Le Prunenec-kel állt össze. De olyan vendégek is szerepelnek rajta, mint a Cattle Decapitation frontembere, Travis Ryan és Sylvain Bouvier, aki a dobokon játszik. Az nem mindennapi albumról az alábbiakban elsőként az ieuD című szám hivatalos videoklipjét láthatjátok.


A frontember a következőképpen magyarázza az új album koncepcióját: „Egyszerűen csak olyan zenét szerettem volna alkotni, amit én magam szeretek, anélkül, hogy azon morfondíroznék, vajon túl komplexek lettek-e a dalok, vagy általában véve túlzásokba estem-e. A zene, amit én csinálok, számomra komoly értelemmel bír, nincsenek benne kötöttségek. Olyan ez, mint egy nagy buli, aminek során metalisták, elektronikai kockák, klasszikus zenei és barokk rajongók, valamint cigányprímások együtt berúgnak, és közösen igyekeznek kihozni a legjobbat minden műfajból.

http://www.youtube.com/watch?v=8Dt1S1Nexz0&

 
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.