Dreyelands – új lemez májusban

A nemzetközileg elismert magyar progresszív metal zenekar, a Dreyelands, új stúdióalbummal jelentkezik, amelyet május 24-én jelentetnek meg szerzői kiadásban, Stages címmel.

Az Eden’s Curse, After Crying és At Night I Fly tagokból álló csapat 2010-es, a Hang-Súly – Hungarian Metal Awards szavazásán év debüt lemeze díjat nyert Rooms of Revelation című bemutatkozó albumát követő lemezen egy 15 fős vonóskar és 16 fõs kórus kíséri a zenekart, emellett bemutatkozik az új billentyűs, Kővágó Zsolt (Honeybeast) is.
Elődjéhez hasonlóan a Stages is egy koncept album, amely ezúttal Elisabeth Kübler-Ross 1969-es könyvén, A halál és a hozzá vezető úton alapszik. Ebben a szerző bemutatta a haldoklás és a gyász öt fázisát. Az öt stációnak megfelelően (Elutasítás, Düh, Alku, Depresszió, Elfogadás) a lemez is öt szerzeményből áll, és megjeleníti a haldoklás és az életünk során minket ért bármilyen típusú veszteség átélésének teljes érzelmi spektrumát.
A Stages munkálatait ismét Horváth András Ádám, gitáros, producer vezette, a keverésért és a masterért pedig Hidasi Barnabás (HL-Studio) hangmérnök felelt. A borítót és a teljes látványt Nagy Olívia tervezte, aki absztrakt műveivel remekül leképezte a lemez sötét atmoszféráját.
Ahogy Horváth András Ádám gitáros fogalmazott, a Stages egy sokkal sötétebb hangulatú anyag lett, mint elődje volt. Nemcsak az alap story miatt, hanem mert zeneileg is egy sokkal komorabb, borúsabb és súlyosabb útra léptünk, miközben azért megmaradt a ránk jellemző epikusság, többek között az élõ szimfonikus és kórus hangszereléseknek köszönhetően.
Az album 2018. május 24-én jelenik meg az összes fontos digitális platformon és exkluzív, 500 példányra limitált, kézzel sorszámozott, 180 grammos, „gyászfekete” vinylen, amely a zenekar weboldaláról lesz elérhető.
A lemez április 12-étől előrendelhető a www.dreyelands.com-on, és szintén ezen a napon lát napilágot az Anger című első „kislemez” dal is.
Stages Tracklist:

1. Denial (2:26)
2. Anger (8:26)
3. Bargaining (10:32)
4. Depression (2:03)
5. Acceptance (12:16)

Bonus track (nagyfelbontású digitális formátumban, csak a zenekar honlapjáról rendelőknek):
6. Life is Worth the Pain (Re-Loaded) (4:53)

(A dal eredeti verziója korábban kizárólag egy, a 2011-es japán cunami áldozatainak megsegítésére létrehozott jótékonysági válogatáslemezen, a Lion Music finn kiadó által válogatott Embrace the Sun-on volt hallható. Az itt elérhető verziót a zenekar részben újrarögzítette plusz a szintetizátorokat élő szimfonikus vonószenekarra cserélte, amely egy kórussal is kiegészült, majd Hidasi Barnabás mindezt újrakeverte és masterelte, hogy passzoljon az új lemez hangzásához. Kizárólag a dreyelands.com-on leadott vinyl-rendeléssel hozzáférhetõ.)

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.