Dungaree – Grammy díjas producerrel készül az új lemeze


A szegedi stoner/grunge rockban utazó Dungaree zenekar április közepétől Londonban veszi soron következő nagylemezét, méghozzá a méltán híres Grammy díjas producer, Liam Watson kezei között születik meg a srácok soron következő kiadványa.

Liam Watson
 neve fémjelzi többek közt a White Stripes-Elephant című lemezét, továbbá a zenekarhoz stílusban közelebb álló Electric Wizard is a Toe Rag stúdió falai között készítette el már három lemezét is. A stúdió különlegessége, hogy a mai trendektől eltérően, teljesen analóg módon történik a felvételek készítése. Olyan, mintha visszacsöppennénk a 60-as évekbe.

Azt hiszem elég ritkán adatik meg ilyen alkalom egy magyar zenekarnak, hogy egy ilyen volumenű producerrel dolgozhat együtt a nagylemezén. Eszméletlenül izgatottak vagyunk az egész történet miatt. Teljesen más világ lesz egy analóg stúdió a már megszokott digitális világhoz képest, itt nincs sok javítási lehetőség, de ez adja meg az egész ízét-bűzét. A cuccaink elég mogorván szólnak, azokból az időkből való mind, mint maga a stúdió.

A dalok sötétebbek lettek, igyekeztünk úgy írni őket, hogyha meghallja az ember, akkor ne sok hasonlóságot fedezzenek fel az előző anyagokhoz képest, de mégis megmondja, hogy ezek mi vagyunk. Sokat dolgoztunk rajtuk, teljesen más metódust követtünk, mint ezelőtt. Olyan elemet írtunk bele a dalokba, amik eddig csak nyomokban voltak felfedezhetők nálunk. Nem szeretünk jelzőket magunkra illetni, de valahogy mégiscsak a stoner rock, amit legtöbben mondanak ránk, pedig van még ebben bőven más is. Morcos és hangos az egész.
” – mesél a csapat terveiről Balogh Attila basszusgitáros.

A zenekar a lemezfelvételek után kezdi meg tavaszi turnéját, több angol, román és szerb dátummal.
 
 



Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.