Dew-Scented – feloszlanak


Egy utolsó turnékör után beszünteti tevékenységét a német thrash metalos Dew-Scented. A több mint huszonöt éven át működő zenekar összesen 10 stúdióalbumot és egy válogatáslemezt adott ki és a világon mindenfelé koncerteztek.

Minden jónak vége szakad egyszer!” – írja a zenekar a feloszlást bejelentő Facebook posztjában. „Már huszonhat intenzív éve hozzuk az áldozatokat a thrash metal ügyéért, és ugyan számos tényező dolgozott ellenünk, a Dew-Scented sosem oszlott fel, de még csak nem is álltunk le jelentősebb időre. Mindig is nagyszerű lehetőségeink voltak, meg persze hajtott minket az akarat, hogy haladjunk előre. Összességében nagyszerűen éreztük magunkat az általunk imádott zenének köszönhetően, és nemcsak óriási koncerteket adtunk szerte a világon, de tíz lemezünk is megjelent, ami pedig a legfontosabb, rengeteg életre szóló barátságot kötöttünk a zenekar révén. Most azonban be kellett látnunk, hogy nem tudunk továbbmenni, mert a Dew-Scented nem működik teljes és folyamatos elkötelezettség nélkül. Az pedig sajnos nem lehetséges, hogy teljes időben elkötelezzük magunkat a jövőben is a banda mellett, mert az évek során az életünk másfelé indult. Ennek fényében úgy érezzük, a legjobb megfelelő, teljesen pozitív érzésekkel befejezni. Felismervén ezt a problémát, úgy éreztük, az lesz a legjobb, ha méltó módon, pozitív érzésekkel zárjuk le ezt az epikus fejezetet.


A Dew-Scented az elkövetkezendő hónapokban fogja utolsó koncertjeit adni; 2018. október 6-án, szombaton pedig egy legutolsó speciális bulit tartunk bandánk szülővárosában, az észak-németországi Walsrodéban. Így kívánjuk megünnepelni a zenekar örökségét, még egy utolsó alkalommal.

Szeretnénk ezúton is köszönetet mondani mindenkinek, aki velünk volt az évek során; aki szerette és támogatta a Dew-Scented-et, bárhol, bármikor, bármilyen alkalommal. Tehát tulajdonképpen mindenkinek, aki ezt olvassa.”