TPSRPRT – elszállós noise-rock


A kísérletezős noise-rockban utazó TPSRPRT zenekar augusztus végén jelentette meg első lemezét. A egyszerűen csak 1 címet viselő anyaguk, utal arra is, hogy ez az eddig csakis DIY felvételeket készítő formáció első stúdióban rögzített anyaga.

Még sose hallottuk magunkat ilyen minőségben. Megszoktuk, hogy trash erősítőkből szólunk dohos pincékben. Azokat a számokat vettük fel az albumra amiket nagyon szeretett a közönség a koncerteken és úgy is vettük fel, mintha koncerteznénk, kevés utómunkával. Egy igazi élő album lett és nagyon szeretjük.


Az 1 című lemezre leginkább az őrület és a befele fordulás közti egyensúlyozás jellemző.

A dalok próbákon és kanapékon születtek, Arnolddal elektronikus zenével is foglalkozunk és az egyik fókusz az volt, hogy kerüljön fúzióba a hangszer és a kompjúter. A másik szempont pedig a faék egyszerűségű témák voltak, amik improvizatíve kibonthatók. Igyekeztünk ambivalens világokat felépíteni nem akartuk, hogy érzelmileg irányítsanak a hangok, hanem inkább egy neutrális miniverzumot modelleztünk, amelyik nem akarja folyton lekötni a figyelmed, hanem hagy gondolkodni.” – mondja Gutema Dávid, a zenekar gitárosa.

 
1 by TPSRPRT