Rock unikornis, avagy maradnak meglepetések a The Royal Freak Out turnéjának végére


Eltűnő-feltűnő dobosok, reggelig mulatás és kemény rock az ország több pontján – zárókoncerthez közeledik a The Royal Freak Out lemezturnéja.

Október elején jelent meg a The Royal Freak Out első nagylemeze A Step Beyond the Fading Line címmel, ami után a srácok hazai turnéra indultak, hogy megmutassák, mennyire dögösek is tudnak lenni élőben. Ezt bizonyították is Pécsett, Székesfehérváron, Veszprémben, Kecskeméten és Szegeden, de a hátra van még november 23-án Szarvas és a turnézáró nagy buli a Dürer Kertben december 14-én.
 

A turnézáró koncert különlegessége, hogy az underground rockszíntér egy nagyon furcsa-exkluzív zenekara a Buso von Kobra is játszik aznap este, akiket nagyjából olyan gyakran látni élőben, mint egy unikornist. Évi egyetlen koncertjük épp erre a dátumra esik. Nekik a napokban jelent meg a nagylemezük olyan kiváló zenészek vendégeskedésével, mint Kovács Gergő (Red Swamp), Takács József “Jozzy” (Hellfreaks, String Theory), Mári Péter (Room of the Mad Robots), Vörös Attila (Strength of Will). Bizony ők is felbukkannak majd egy-egy dalban a decemberi zárókoncerten, ahol az estét a szegedi minimál Bogart nyitja majd, akik blues-cseppekkel átitatott pszichedelikus stoner zenéjükkel fognak melegíteni. Ők se sűrűn fordulnak meg Pesten, ne hagyjátok ki!

A The Royal Freak Out új prog-stoner lemeze három év termése, és nemcsak a megjelenés bír különleges státusszal a zenekar életében, de maga a turné is. „Remekül éreztük magunkat, király volt eljutni olyan helyekre, ahol eddig még nem játszottunk és visszatérni oda, ahol már toltuk. Én tökre úgy érzem, hogy sokat fejlődtünk ez alatt a pár alkalom alatt is – mint zenekar és egyénileg is. Nincs más hátra, jöhet a világkörüli turné!” – fűzte hozzá Farkas Balázs, a zenekar frontembere.
 


Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.