At The Gates – speciális EP-k

A svéd melo-death metal istenség, az At The Gates január 11-én két különleges EP-t dob piacra The Mirror Black és With the Pantheons Blind címmel.
 
A 7 hüvelykes limitélt bakeliten megjelenő The Mirror Black EP-re a címadó dal mellett felkerült egy Daggers Of Black Haze című szám is (ami aktuális nagylemezük, a To Drink from the Night Itself egyik dala) újrajátszott változatban, Rob Miller (Amebix, Tau Cross) vendég vokáljával.
 
A digitális formában megjelenő With the Pantheons Blind EP-re a szintén legutóbbi nagylemezük, a To Drink from the Night Itself munkálatai közben rögzített, az albumról lemaradt bónusz nóták kerültek fel. Ezek hivatalos formában most először. A szám címek következőek:

Daggers Of Black Haze, The Mirror Black (feat. Rob Miller), The Chasm'(feat. Per Boder / God Macabre), A Labyrinth Of Tombs (feat. Mikael Nox Pettersson / Craft), The Chasm (demo), Raped By The Light Of Christ (újrarögzített változat).

A banda frontembere, Tomas Lindberg mindezekről így nyilatkozott: „Valami újat szerettünk volna kipróbálni, ezért jött az ötlet, hogy vendég vokalistákkal rögzítsük ezeket a bónusz dalokat. Azt akartuk, hogy ezúttal más előadók is hallassák a hangjukat a mi zenénkben, ezáltal új köntöst kölcsönözvén ezeknek a számoknak. Nagy örömünkre szolgált együtt dolgozni ezekkel a srácokkal – minden dalból kihoztuk a lehető legjobbat. A Rob Millerrel közösen rögzített nóták számomra egyébként különösen kedvesek, lévén – akik ismernek, ezt jól tudják – hatalmas Amebix rajongó vagyok. És nagyon szeretem a Tau Cross új lemezeit is. Persze eleinte nem tudtam, mire számíthatok, de végül ezek a dalok tökéletesen összenőttek Rob erőteljes hangjával. Ezért aztán úgy éreztük, e felvételek megérnek egy külön albumot. Részemről egyébként ez karrierem egyik legnagyobb érdeme – mármint az, hogy az egyik kedvenc énekesemmel szerepelhetek közösen egy dalban. Nagyon büszke vagyok ezekre a lemezekre. Remélem, ti is épp annyira fogjátok élvezni őket, mint én magam!

Az új kiadványokat ezen a linken lehet előrendelni különféle formában.
 

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.