Labirinto – profán társadalmi tipográfia


A szent és a társadalom profán kapcsolatát ábrázolja Agnus Dei című új dalában a brazil experimental post-metalos Labirinto.

Az Agnus Dei (latin fordításról: Isten báránya) a kereszténység egyik fő eleme, amely a mai keresztény társadalom, gondolkodás és kulturális módot áthatja. Modern korunkban ezzel az immateriális társadalmi materializációval keresnek megoldást társadalmunk egyen és egyéni a hibáira, gonoszságaira, felhasználva a kereszténység uralni eszközeit.” – nyilatkozták a dalról.


A Labirinto 2003-ban alakult San Paulo-ban. Leginkább instrumentális, kísérleti alapokra helyezett nehéz, borongós textúrájú dalaikban egyfajta aktuális társadalmi tipográfiát jelenítenek meg sajátos hangformákban, amik néha minimalisták, vagy épp népi szálakból gyökereznek ki. Február 7-én Divino Afflante Spiritu címmel megjelenő lemezükön is hasonló társadalom-drámai képeket tárnak elénk, amelyek megszólaltatásához meghívták a crust/punk-hardcore Rastilho énekesnőjét, Elaine Campos-t, aki egy feminista politikai aktivista is egyben.
 


Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.