Red Swamp – új videó


Pont egy éve április 20-án jelent meg a budapesti stoner/sludge metalos Red Swamp második nagylemeze, a Desertdrive. A lemez címadó dalára készült vadonatúj videójukat a napokban tették közre, amiről Kovács Gergely énekes így mesélt:

A Desertdrive az egyik, ha nem „A” kedvenc dalom a lemezről: atmoszférikus, folyamatosan építkező, epikus tétel, igazi hátborzongatós lezárással. Olyan dal, amilyet soha nem írtunk előtte, és bevallom, korábban nem is gondoltam, hogy valaha fogunk. Ezért is kattantam rá annyira. A lemez készítésekor tudatosan törekedtünk rá, hogy feszegessük a határainkat, és itt vált egyértelművé számomra, hogy sikerült szintet lépni.

Szöveg tekintetében a Desertdrive munkacímből indultam ki, és onnan szőttem a történetet egy elég baljós végkimenetelű kapcsolatról. Fontosnak tartottam, hogy szöveges videó formájában jelenjen meg ez a dal, mert a sorok értelmezése elengedhetetlen összetevője az élménynek: a váltakozó dallamos és horzsoló részekhez tartozó szavak hivatottak tükrözni a főszereplő enyhén szólva bomlott elmeállapotát, és így a dal végét felvezető katartikus gitártéma előtt fény derül a sivatagi utazás/menekülés miértjére is.

A klip egy flesselős roadtrip videó, zenekari délibábokkal, sejtelmes nappali csillagos égbolttal. A hitelesség érdekében pedig Jacob Brigdon youtuber anyagát használtuk alapul, aki a koponyával ellátott kocsijával vezetett végig a kaliforniai Mojave sivatag / Death Valley közelében lévő echte amcsi autópályán. A végeredményt állandó vizuál-partnerünk, Császár Robi öntötte végleges formába az ötleteim alapján.

 


Hexvessel Hexvessel
április 24.