1914 – C’est Mon Dernier Pigeon – az első hivatalos videójuk


Az első világháború témáját feldolgozó ukrán death/black metalos 1914 a napokban C’est Mon Dernier Pigeon címmel mutatta be első hivatalos videóját. A dal tavaly novemberben kiadott második albumuk, a The Blind Leading The Blind-on található, amit május végén a Napalm Records újra kiad.

Büszkén mutatjuk be az első videoklipünket. A C’est Mon Dernier Pigeon videójában az 1916-os verduni csatának a Vaux erőd védelme során lezajlott események szerepelnek. Raynal ezredes parancsnoksága alatt bátor francia katonák álltak ellen a túlerőben levő németeknek. A 600 védő képes volt megsemmisíteni 3 ezer ellenséges katonát, a bukásuk azonban elkerülhetetlen volt. Miután a franciák átadták az erődöt, a német sereget vezető Vilmos herceg egy francia tiszt kardját adta át Raynal ezredesnek – a tisztelete jeléül. Ez egy helytálló cselekedet volt, hiszen ez a háború volt az utolsó, amit még úriemberek háborújának lehetett nevezni.


Ez nem a politikáról és nem is a propagandáról szól – csakis a háborúról, a lövészárkokról, a félelemről, a reménytelenségről és a körülötted arató halálról” – 1914.
 
The blind leading the blind by 1914
Hexvessel Hexvessel
április 24.