Asia – a LiveSound szervezésében

ASIA
2008.május 30. 20 óra

PeCsa

A 80-as években alakult szupergroup 2007-ben újra összeállt a 25 éves jubileum alkalmából, s nagy sikerrel turnézott a tavalyi év folyamán az Egyesült Államokban és Európában.

Az eredeti alapító tagok – Carl Palmer (ELP), Steve Howe (Yes), John Wetton (King Crimson, Uriah Heep, Roxy Music) és Geoff Downes (Buggles, Yes) – újra útnak indulnak 2008-ban Europába, Amerikaba, Japánba.

A 80-as években kiadott, óriási sikert aratott 3 lemez (Asia, Alpha, Astra) után az idén áprilisban megjelent az együttes új CD-je!

A magyarországi koncerten természetesen a régi ASIA slágerek mellett, az új számok is hallhatóak lesznek, – de meglepetésként hallhatjuk a Yes, az ELP, és a King Crimson 1-2 számát is!

A nyolcvanas évtized első igazi szupergroupja!

Howe és Downes a Yes-ből érkeztek, Palmer az Emeron Lake and Palmerből, Wetton pedig korábban a Uriah Heepben, a Roxy Musicban, a Family-ben és a King Crimson-ban játszott.

Muzsikájuk kellemes, szélsőségektől mentes, eredeti együtteseik zenéjének keveréke. A romantikus hangzás elérésében a producer Mike Stone-nak is szerepe volt, aki a Journey-vel vált ismertté.

Bemutatkozó albumuk óriási siker volt, a Heat Of The Moment egészen a harmadik helyig jut előre a listákon. A lemezből kilenc millió példányt adtak el, s az együttest ez felkészületlenül érte.

Turnéra indultak de mindössze 40 percnyi zenei anyaguk volt készen.

Elkészült viszont két nagyszerű videó klip, a Heat of the Moment és az Only Time Will Tell. Mindkettő kedvező fogadtatásban részesült.

Pénzügi okokból (adó) Angliából egy időre áttették székhelyüket Kanadába ahol lázasan kezdték előkészíteni következő albumukat. Munkájuk azonban nem volt feszültségmentes. Így több tagcsere történt a csapatban.

Mivel nem tudni, mit hoz a holnap, így mindenképen érdemes megnézni az eredeti, hihetetlen sikereket elért alapító tagokkal a budapesti koncertet!

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.