Special Providence: modern jazz A38 után Brazíliában

December 11-én jelenik meg a modern jazz hazai élcsapatának, a Special Providence-nek második lemeze Labyrinth címmel, amit még aznap be is mutatnak az A38 hajón. A másfél órás koncert alatt vendégül látják Barabás Lőrinc-et, Mc Sena-t és a Subscribe két énekesét, Csongor Bálint-ot és Tilk Mátét is, illetve előzenekaruk a Beat Therapy lesz.
– A koncertjegy mellé mindenki megkapja az új, Labyrinth című lemezünket is, ami nagyon színes lett, progresszív jazz, riffelős és lebegős részek keveredésével – mondta Markó Ádám, a Special Providence dobosa.
_ELVALASZTO_

A 2004. januárjában alakult zenekar a Kőbányai Zenei Stúdió és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakának évek óta együtt zenélő növendékeiből állt össze, azzal a céllal, hogy saját, műfaji korlátoktól mentes, dallamos és egyszerre energikus zenét teremtsenek. Zenéjük több műfajból merít, forrásaiként a fúziós jazz, jazzrock, spirituális zenék és életérzések szolgálnak. Felléptek több hazai és külföldi jazzfesztiválon illetve klubban, illetve meghívottjai voltak a Művészetek Palotájában rendezett első magyarországi Jazz Showcase-nek. Ahol ráadásul akkora sikert arattak, hogy a neves angol szakmai lap, a Jazzwise a rendezvényről szóló írásokban Babos Gyula mellet őket emelte ki a többi résztvevő közül. 2007 áprilisában jelent meg első lemezük Space Café címmel a Hunnia Records gondozásában, majd ez év nyarán együtt koncerteztek a Jeff Andrews triójával, nagy sikerrel. Az együttesre jövőre több külföldi fellépés is vár, április végén London egyik legnagyobb koncerttermében zenélnek majd egy nagy nemzetközi fesztivál keretein belül, majd Brazíliában és Belgiumban is színpadra álnak a nyár folyamán.

– Belgiumba egy fesztiválra vagyunk hivatalosak, Brazíliában viszont egy többhelyszínes turnénk lesz. A külföldi fellépéseinket a Bolygó Music, egy angol cég menedzseli, aki több magyar jazz zenekart felkarolt. És szerencsére több helyre már mondhatni visszajárunk, például Eperjes és Kassa jazzfesztiváljaira. Pár dalunkat pedig egy kanadai rádióadón is rendszeresen lehet hallani. A Myspace-en találtak meg minket, kértek CD-t és annyira tetszett nekik, hogy azóta is játsszák két nótánkat – folytatta Ádám.

Az együttes a lemezfelvételek alatt már a december 11-én az A38-ban megrendezésre kerülő koncertre is gőzerővel készül. A jegyek és az új album együtt elővételben 2200 Ft-ba kerül, a helyszínen pedig 2500 Ft-ba.