„Hammeres” csapatok Fonogram jelölései

A Fonogram Magyar Zenei Díj idén február 11-én kerül kiosztásra, s ebben az évben minden eddigén több „Hammeres” csapat és aktuális lemeze szerepel a jelöltek listáján. 5 kategóriában 9 jelölt került be a legjobbak közé. Ők már biztosan esélyesek a díjra, melyet ebben az évben is a Millenáris Teátrumban adnak majd át, az M1 pedig élőben közvetíti a rendezvényt.

Az év hazai hard rock vagy metal albuma kategória jelöltjei egy kivételével a Hammer Music kiadványai közé tartoznak: a hazai folk metal mezőny első számú csapata, a Dalriada Szelek című lemeze, a nemzetközi szinten is egyre elismertebb, a következő korongon már a legendás Beau Hill producerrel dolgozó, a gálán is fellépő H.A.R.D., a Traveller című anyaggal; a nemrégiben énekesváltáson keresztülment, s ezt maximálisan kihasználó, itthon és külföldön is egyre többet koncertező, hatalamas lendülettel rendelkező Insane (Our Island -Our Empire), a hazai heavy metal szcéna legkiemelkedőbb csapata, az újjáalakulásnak tíz éves évfordulóját tavaly ünneplő Ossian 2008-as, Küldetés című lemeze, valamint a  You and Your Revolution című friss korong, a minden eddiginél extrémebb borítóval és egy Zak Tell (Clawfinger) duettel előrukkoló csapattól, a Superbutt-tól.

_ELVALASZTO_
Idén először a hagyományos rock kategórián kívüli produkcióink közül is több jelöltünk van: A Hammer Music család legfiatalabb részlege a Culture Mission is elkönyvelheti első jelölését, ez a kiadói részleg a korábban Ágnes Vanilla néven ismertté vált, immár Ágnes néven alkotó dalszerző-énekesnőhőz kötődő kiadványokat gondozza. Ágnes: A Gömb című lemeze a hazai modern pop-rock albumok között száll versenybe az idei gálán.

Az év hazai világzenei albuma kategórában a Yava zenekar Folcore című anyaga szerepel a jelöltek között.

Az év hazai felfedezettje a Hammer Music berkein belül a szemtelenül fiatal tagokból álló és hihetetlenül lendületes zenét játszó Turn of Mind és az A New Day, A New Hour című anyag.

Az egyik legerősebb mezőnyben, az év külföldi hard rock vagy metal albuma kategóriában a David Coverdale vezette Whitesnake, Good to be Bad című anyaga szerepel a legjobbak között.

A 2009. évi Fonogram – Magyar Zenei Díj jelöltjei (Hammer Music)

Az év hazai modern pop-rock albuma:
ÁGNES A gömb (Culture Mission/Hammer Music)
ANTI FITNESS CLUBAnti Fitness Club (Magneoton)
BELMONDO Hogy nézel rám? (FF Film & Music)
HOOLIGANS Privát mennyország (EMI)
KOVÁCSOVICS FRUZSINAÜveggolyó (EMI)
SOFFI Sugarpunk (EMI)

Az év hazai hard rock vagy metal albuma:
DALRIADA – Szelek (Hammer Music)
H.A.R.D. – Traveler (Hammer Music)
INSANE – Our Island – Our Empire (Hammer Music)
MOBILMÁNIA Ez a mánia (EMI)
OSSIAN – Küldetés (Hammer Music)
SUPERBUTT – You And Your Revolution (Hammer Music)

Az év hazai világzenei albuma
CSÍK ZENEKAREz a vonat, ha elindult, hadd menjen… (Fonó)
GHYMES Álombálom (EMI)
PALYA BEAAdieu Les Complexes (Sony BMG)
VÁRADI ROMA CAFÉEspresso (Sony BMG)
YAVA – Folcore (Hammer Music)

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.