Jarboe koncertajánló

Helyszín: Kék Yuk – Pontos kezdés: 20:00
Jarboe
az a teljességgel bekategorizálhatatlan stílusú amerikai művésznő, akit fellépései és munkái alapján nyugodtan nevezhetünk az elmebeteg zenék Linda Blair-jének. Aki látta a klasszikus Ördögűző című filmet, tudja, hogy milyen hangok hagyták el az említett színésznő torkát az őrület pillanataiban. Nos, Jarboe teljesen józan állapotban is képes arra, hogy ezeket a hangokat produkálja, s ez még csak egy része az előadásának. Hihetetlenül erőteljes vokálja, hátborzongató üvöltése, nyögése, hörgése, lihegése mellett megmagyarázhatatlan eredetű zajok és zörejek teszik erőteljesen pszichedelikussá, olykor félelmetessé és egyben lebilincselővé a produkcióját. Mindezekben része lehet annak, aki ma este ellátogat a művésznő előadására, ahol az experimentál, az avantgarde, a darkwave, a gothic és az indusztriál stílusok keverednek. Mindezt Jarboe betegesen aberrált hangja, megjelenése és a show elemei teszik még hangsúlyosabbá.
_ELVALASZTO_

A sokoldalú énekes / dalszerző / billentyűs hölgy korábbi zenekarával, a Swans nevű formációval és szólókarrierje során is számos nagylemezt adott már ki. Jelent már meg közös korong a Neurosis-szal, dolgozott Nick Cave-vel és írt már zenét számítógépes játékhoz (The Path), valamint dolgozott már fel Joy Division-t és Pink Floyd-ot is. Legutóbbi, azaz 2008-as lemezén (Mahakali) olyan vendégzenészek szerepelnek, mint Csihar Attila (Mayhem) és Phil Anselmo (Down, ex-Pantera).
A budapesti fellépés különlegessége lesz az is, hogy a dobok mögött a coloradói Cobalt nevű black metal csapat zenei agya, Erik Wunder ül majd.
Jarboe kisasszony performansza előtt egy másik nemzetközi csapat, a görög Naer Mataron lép fel: a fent említetthez hasonlóan ők is black metalban utaznak és őrült zenei megoldásokban náluk sincs hiány.
A hazai érát a Corrodal képviseli majd. A salgótarjáni csapatnak pár hete jelent meg egy kilenc dalból álló korongja (Xei), melyen a Neurosis súlyossága keveredik a crowbar-i mélységekkel, mindez könnyed prog- és poszt rockba oltva kap helyet a dalokban. A friss anyag a helyszínen megvásárolható lesz majd.
A hazai színtér fiatal és tehetséges csapata, egy görög formáció és a négy év után újra Magyarországra látogató amerikai művésznő, Jarboe estéje lesz a hétfői, egy, a fellépőkhöz tökéletesen kiválasztott helyszínen!

Jarboe – Naer Mataron – CorrodalTorn From Earth
Hely: Kék Yuk
Idő: 2009. június 8., hétfő
Kapu: 20:00
Beugró: 2500 Ft (Kizárólag a helyszínen!)

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.