Darzamat – új szerződés, konceptalbum

A lengyel dark metal banda a német Massacre Recordshoz szerződött, így Solfernus’ Path című ötödik albumukat már ők jelentetik meg augusztus 28-án. Énekesük, Flauros így kommentálta a szerződést: „Több, mint öröm, hogy a Massacre Recordshoz szerződtünk. Reméljük, hogy a Massacrés srácok tapasztalatának köszönhetően több emberhez el fog jutni a zenénk. Bizakodva tekintünk a jövőbe, és várjuk a közös promóciós munkát. Mindemellett nagyon örülünk, hogy az a Spiritual Beast kiadó segítségével az ázsiai piacra is be tudunk lépni.”
A lemez fevételei Lengyelországban zajlottak Jaroslaw Toifl felügyelete mellett, akivel már 2005-ben dolgoztak együtt. Két vendég is felbukkant a stúdióban: Andy La Rocque (King Diamond) egy gitrászólót nyomot a King of the Burning Anthems dalhoz, Mayorga (Stone Sour) pedig egy intrót készített. A lemez végleges keverése a svédországi Black Lounge Studióban zajlott. A borítót a MentalPorn.com Agency gyártotta (Deathstars, Behemoth).
_ELVALASZTO_

A lemez különlegessége, hogy konceptalbumról van szó. Énekesük így nyilatkozik a témáról: „Ez az első alkalom, hogy konceptalbumot készítünk. A története már régóta érlelődik a fejünkben. Komoly kihívás, hogy koherens egészet alkossonak a dalok és a szövegek, hogy 10 dal stilisztikailag passzoljon. A nótáknak kölcsönhatásba kell lépniük a hallgatókkal.
A történet egy misztikus környezetben játszódik, Josephine von Kuchmeister grófnő kastélyában, melyet Lengyelországban található gliwicei Villa Carlo és a plawniowicei palolota alapján képzeltünk el. A Solfernus’ Path eseményei a XX. század elejére repítik a hallgatót. A főszereplő egy orvostanhallgató, aki spirituális átalakuláson megy keresztül, túllép a testi világon, és megtapasztalja a „másik oldalt”. Minden tündérmese-szerű, tele okkultizmussal. Semmi sem nyilvánvaló, itt semmi sem előrelátható.
A cím – Solfernus – nem a történet főszereplőjét takajra, hanem egy szürke eminenciást. Solfernus karaktere egy cseh drámaíró, Jan Drda Játék az ördöggel című színművéből származik, de épp csak mint egy gondolot, apró inspiráció, nincs értelme mélyebb hasonlóságot keresni. Drda színdarabja groteszk és humoros, míg a mi törénetünk teljesen más, sokkal közelebb áll Stefan Grabinski rövid horrortörténeteihez.”

Darzamat – új szerződés, konceptalbum (1 komment)

  • jillian jillian szerint:

    Kívácsi leszek erre az albumra, régóta ígérgetik. Tavaly már úgy volt megjelenik év végén, aztán semmi nem lett belőle… A borító egész jól néz ki, nameg végre lesz egy normális kiadójuk. Megérdemlik, hogy ne legyenek ennyire anonimek, semmivel nem gyengébbek, mint bármelyik más hasonló stílusú, felkapott banda.

Hexvessel Hexvessel
április 24.