ZZ Top-koncert Budapesten

Az elmúlt évtizedek egyik legegyedibb blues-rock-bandája, a ZZ Top koncertezik Budapesten október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában. A 2009-es, Aerosmith-szel közös turné alatt Amerika és Kanada kap egy nagyobb dózist a ZZ Top-ból, aztán ősszel minden idők egyik leghatásosabban dizájnolt rockcsapata Magyarországra érkezik. A hosszú szakáll, a napszemüveg és a motorosszerelés azok számára is egyből beazonosíthatóvá teszik a formációt, akik még képen sem láttak Harley Davidsont.
_ELVALASZTO_
A houstoni gyökerekkel rendelkező banda negyven éve változatlan felállásban teríti világszerte a motoros, Las Vegas-os életérzést. Billy Gibbons (ének, gitár), Dusty Hill (basszusgitár) és Frank Beard (dob) triója 1969-ben kezdett új színt keverni Texas blues-rock világába, 2006-ig egyetlen menedzserrel, Bill Hammel. Termékenységük tizennégy stúdióalbum, egy koncertlemez és az ezekből szűrt öt válogatáslemez formájában jelentkezik, sőt már tizennégy nagyszabású turnét is lenyomtak.
A VH1 zenetévé negyvennegyediknek lőtte be őket százas hardrock-listáján, ami – figyelembe véve, hogy azért vannak náluk sokkal keményebb rockerek – a blues-rajongókat is büszkeséggel töltheti el. Csakúgy, mint a névválasztás, amiben szerepet játszik a gitármágus B.B. King is. Az ő és a Zig-Zag cigipapír közös hatására először ZZ King lett volna a név, de a tagok úgy gondolták ez túl közeli B.B.-hez, így a blues-uralkodóhoz méltó top szót tűzték a ZZ után. Aztán ők is királyok lettek.

Depeche Mode Depeche Mode
március 25.