Code666 – új bandák

Két új csapatot szerződtetett le a köztudottan kísérletező zenékkel foglalkozó olasz Code666 Records, az újoncok a brit Eibon la Furies és az olasz Ecnephias.

Az előbbit Lord Eibon Blackwood (felmenői biztosan ott voltak a kerekasztal lovagjai között) alapította 2005-ben, az avant-garde progresszív black metal mellett klasszikus ambient és filmzenei elemek jellemzik zenéjüket, mely témáját tekintve főként a viktoriánusok okkult dolgaival foglalkozik. A debütáló lemez The Blood of the Realm címmel jön ki 2010 márciuásban, és mindent megtudtahtunk belőle a viktoriánusok okkult alvilági életével kapcsolatban. Néhány demó stádiumos dal a csapat myspace oldalán hallható.

A dél-olasz Ecnephias társasága sem veti meg az okkult dolgokat, tőlük a soron következő, vagyis a 3. nagylemezt vállalta be a kiadó, mely természetesen nagy mérföldkő lesz az életükben, egy sokkal érettebb és teljesebb munkára számíthatunk – mint ahogy az el is várható. Az anyag címe Ways of Descention, melynek minden egyes hangjából kihozzák a maximális extrémitást – ígéri a frontember Mancan. Szövegeket tekintve egy, a 700-as években élt olasz  okkult pap történetével foglalkoznak.

Hexvessel Hexvessel
április 24.