Mi történt a hétvégén?

Jöjjön egy kis összefoglaló pár mondatban, milyen események zajlottak a metal-nagyvilágban a hétvégén. Kezdjük a tengerentúllal:
Míg nálunk mindenki a választásokkal volt elfoglalva, Ecuadorban puccskísérletet hajtottak végre, emiatt gyakorlatilag minden légitársaság lefújta a dél-amerikai országba induló járatait. Emiatt szívta meg a Lamb of God is, a zenekar nem tudott október 1-én fellépni a Quito Fest-en.
A félig mexikói Brujeria zenekartól sosem állt távol a politika és most ismét találtak témát maguknak: a GOP (Grand Old Party) párt kaliforniai kormányzójelöltjéről kiderült, hogy illegális mexikói bevándorlót alkalmazott. A nő persze tagad, mivel ahogy az lenni szokott, ő erről semmit nem tudott. Mindenesetre a szitu vicces, akármelyik oldalra is áll Meg Whitman, mindenképpen szavazókat veszít. A zenekar mindenesetre Meg-et támogatja, még egy mókás videót is összevágtak a kedvéért, melyben a Family Guy-os Meg-gel hasonlítják össze a politikus nőt. Videó itt.
Továbbra is tengerentúl, tudjátok, az amcsiknál alapvetőleg azért jólét van, a lehetőségek hazájában mégsem tolerálják annyira a másságot, mint ahogy Mercedes Sherida Lander, a Kittie csajzenekar dobosa szeretné. A szöszi ezért egy videót osztott meg youtubeon, amiben kifejezi támogatását a buzik, a leszbikusok és a transzszexuálisok felé. Csak ha unatkoztok és beszéltek angolul: videó.
Evezzünk mélyebb vizek felé, doom metal rajongók figyelmébe ajánljuk a finn Spiritus Mortis zenekar új bootleg videóját, melyet Rick vágott össze a Forever című dalhoz. Klikk.
7″-es bakelitet ad ki az Urgehal Death is Complete címmel. A norvég zenekar állítása szerint pokolian primitív anyag lesz, visszatérnek az ocsmány black metalhoz. A lemezt a Folter Records adja ki, megjelenés még ismeretlen, addig is myspace.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.