Slytract – jön az Existing Unreal

Elérkezett a pillanat, ugyanis a hamarosan megjelenő következő Slytract nagylemezről meghallgatható egy teljes dal, amely a Nexus címet viseli.

http://www.youtube.com/watch?v=6BGxemcCvwU&

 
Itt pedig – a kedélyek fokozása érdekében-, minden dalból egy-egy részletet lehet megfülelni. Ahogy az előzetes hírekben is olvashattátok, az Existing Unreal számos meglepetést tartalmaz, így teremtve meg sajátos stílusjegyeit.

A legfontosabb újdonságot a tiszta énekek és a billentyűk használata jelenti. A Zsengellér Szabolcs basszusgitáros által prezentált énekdallamok tökéletesen passzolnak Melegh Gábor B. énekes/gitáros hangjához és a lemez hangulatához. Galántay Tamás dobos teljesítménye ezúttal is brutális és kiemelkedő legyen, a bpm 220 vagy 295. Mindehhez harapós, komplex, olykor higgadt riffek és szólók társulnak, brutális soundot eredményezve. Az „Existing Unreal” produceri teendőit Mario Jezik és Gábor jegyzik.
_ELVALASZTO_

„Sokkal kiforrottabb az új anyag, mint az Explanation:Unknown – zeneileg, technikailag és szerkezetileg egyaránt. Következetes és céltudatos volt a dalszerzés, illetve maguknak a számoknak a kiválogatása is, így a nyers extrémitás mellett legalább akkora hangsúly helyeződött az egységes hangulatra. A nálam elkészült előzetes demókkal egy teljesen kész lemezanyaggal érkeztünk Ausztriába, és kezdtük meg az „Existing Unreal” felvételét tavaly télen. A végeredmény hamarosan mindenki számára elérhető lesz, az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak, és mi is rendkívül izgatottak vagyunk.” – számolt be Gábor.

Az albumot az ausztriai NoiseHead Records adja ki, a magyarországi megjelenés augusztus 5-e, a külföldi pedig augusztus 26-a. Az anyag számos országba eljut különböző terjesztési csatornákon, többek között a Nuclear Blast webshopjában is megtalálható. Hogy pontosan mely itthoni boltokban lesz kapható az album, azt hamarosan közöljük.
Előrendelés: slytract@gmail.com és powerground@gmail.com vagy  www.powerground.hu.

Slytract – jön az Existing Unreal (7 komment)

  • 9000sanyi 9000sanyi szerint:

    [quote=emp:44580cfc]
    Hűha…. Hát nem pont erre számítottam a debüt lemez alapján. Mintha egy finn melo-death számot hallgatnék. A szintidallam már első hallgatásra is nagyon repetitívvá vált a szám végére. Azért kíváncsi leszek a teljes lemezre, de ez nekem egy csöppet ijesztő.
    [/quote:44580cfc]

    PM ment.

  • maszvidal maszvidal szerint:

    Tanulság: az első lemezzel nem szabad magasra tenni a lécet:D Egyébként a nexus után, amiről sejthető volt elsőre is hogy kilóg a sorból, szerintem egészen bíztatóak a többi részletek. Nekem kicsit a hangzás hagy kivetnivalót, de ha a winampos EQval hallgatom meg akkor tuti jobban fog tetszeni.

  • baddevil baddevil szerint:

    In Flames/Rauchy/Mnemic/Sybreed-el kevert újkori Amorphis, üres, klisés, ötlettelen popszar…gratulálok, tényleg nem ezt várta az ember az addigiek után…

  • pest pest szerint:

    [quote=oldboy:932smamv]
    Itt az összes dalba bele lehet hallgatni egy pár másodperc erejéig:

    [url:932smamv]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005ERTYVK?ie=UTF8&child=B005ERTZ64[/url:932smamv]
    [/quote:932smamv]

    Ez még jobban elbizonytalanított… Persze vannak húzós részek, de a véletlenszerűen kiválasztott dalrészletek között nagyon sok nekem sekélyesnek hatott. Azért adok neki majd esélyt, ha meglesz a teljes anyag. És nagyon remélem, hogy megcáfolja a rossz érzéseimet.

  • oldboy oldboy szerint:

    Itt az összes dalba bele lehet hallgatni egy pár másodperc erejéig:

    [url:57669n36]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005ERTYVK?ie=UTF8&child=B005ERTZ64[/url:57669n36]

  • cannibanile-grinder cannibanile-grinder szerint:

    Mintha tavolodnanak el a death metaltol es modernebb iranyba akarnanak haladni,na de ez meg nem a teljes album,nekem ok is a jo magyar bandak koze tartoztak eddig is az olyanok mellett,mint a malediction,dephts of depravity,dim vision,blood rainbow,gutted,drukkolok nekuk es zeneileg tudom,hogy mindenkepp minoseget fognak csinalni,csak meg azt nem tudom hogy zeneileg milyen kategoriaba fogom oket sorolni,remelem nem a melo deathek koze.

  • pest pest szerint:

    [quote=emp:932smamv]
    Hűha…. Hát nem pont erre számítottam a debüt lemez alapján. Mintha egy finn melo-death számot hallgatnék. A szintidallam már első hallgatásra is nagyon repetitívvá vált a szám végére. Azért kíváncsi leszek a teljes lemezre, de ez nekem egy csöppet ijesztő.
    [/quote:932smamv]

    Hasonló érzéseim voltak, bár nekem nem egy csöppet volt ijesztő a teljes nóta. Nem leszólni akarom így látatlanban a dolgot, de szívből remélem, hogy pozitívan fogok tudni csalódni, mert azt az intenzív promó meg marketinghadjáratot a számtalan megnyilvánulás mellett illik megtölteni igazi tartalommal is. Eddig meg nem vagyok meggyőzve, de kivárom a teljes anyagot.

Hexvessel Hexvessel
április 24.