No Future – továbbra is a thrash útján

A Nógrád megyében működő No Future 1993 és 1998 között demók sorát jelentette meg, majd hosszú hallgatást követően a napokban jelentkeztek az első teljes értékű lemezükkel. Kérdéseimre a zenekar vezetője, a gitáros/énekes Osztroluczki László válaszolt.

Hosszú csendet megtörve jelentkeztek a zenekar első nagylemezével. Miért döntöttetek úgy, hogy újra berúgjátok a motort és összeraktok egy nagylemeznyi hanganyagot?

Nagyon sok mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy egy amatőr zenekar lemezt tudjon készíteni. Nekünk most teljesültek a feltételek mind anyagi, mind technikai értelemben, viszont a csapat tagsága két főre redukálódott.

A köztes időszakban az Arsenic 2002-es nagylemezén kívül zenéltetek más formációkban is, vagy azt követően mindenki felfüggesztette a zenekarozást?

A zenélést sosem függesztettük fel. Én 2006-ban a Bloodrainbow-ban voltam kisegítő gitáros. A tesóm, Csaba pedig egy helyi rock zenekarban püfölte a bőröket. Ha volt időnk, akkor mindig együtt jammeltünk.

Kik alkotják jelenleg a zenekar tagságát?

Csaba és én.

Mit kell tudnunk a nagylemezről, régi témák kerültek fel rá, vagy új dalokat írtatok?

Kilenc számot tartalmaz, a címe pedig When Death Calls. Vannak régi és új számok is rajta.

Csaba dobolt, én gitároztam, basszeroltam és ordítoztam. A szólókat Juhász Flórián (Bloodrainbow) kezdte betanulni, de sajnos súlyos betegség érte. Így a nevelt fiam, Cseke Martin (Metamorph) segített ki minket, aki négy szólót játszik a lemezen. Elhívtuk még legutóbbi gitárosunkat, Tupcsa Zoltánt, Ő kettő szólót tolt fel és én is játszottam egyet.

A címadó dal instrumentális szerzemény. Elvesztett szeretteink emlékének ajánlottuk.

Maradtatok a korai stílusnál, vagy módosítottatok az irányvonalon?

Nem nagyon tervezgetünk irányvonalakat, játsszuk, ami jön. Ez általában metál szokott lenni.

Ki a fő dalszerző a csapatban? Hol és mennyi idő alatt készültek a felvételek?

A fő dalszerző én vagyok, de minden tag megvalósíthatja saját elképzelését, ha az beleillik egy adott szám karakterébe.

Egy balassagyarmati barátunk (Ember Péter) házi stúdiójában készült a lemez. Nem voltunk időhöz kötve, a munkánk miatt nem is tudtunk folyamatosan dolgozni, így több mint egy év telt el a decemberi megjelenésig.

Miről szólnak a dalok szövegei? Ki felel értük?

Mint a zenekar neve is mutatja, a jövő kilátástalanságáról. A szövegeket általában én írom, de egy-egy dal erejéig régi tagok is hozzájárultak az ötleteikkel.

Milyen formában fog megjelenni a lemez? Szerzői kiadásban gondolkodtatok, vagy próbáltatok kiadót keresni a hanganyaghoz? Az érdeklődők hogyan juthatnak hozzá a bemutatkozó albumhoz?

Szerzői kiadásban jelentetjük meg, de természetesen megpróbálunk kiadót keresni.

A lemez beszerezhető lesz a www.nofuturemetal.com hivatalos weblapról és a zenekar facebook oldaláról.

A lemez megjelenését koncertek is követik majd? Hol és mikor lehet élőben találkozni a zenekarral?

Jelenleg tagok hiányával küzdünk, így a közeljövőben nem tudunk fellépést vállalni, de tervben van egy vendég zenészekkel létrehozott koncert körút.

Konkrét dátumot még nem tudok, de mi is nagyon szeretnénk már élőben játszani.

A csapat a korai időszakban öt demó felvételt is megjelentetett, amik széles körben sajnos nem terjedtek el. Ezek a felvételek elérhetők még valamilyen formában?

Nem tervezzük a demók újra megjelentetését, már a második lemezre összpontosítunk.

Az interjút készítette: Andris

augusztus 12.,
augusztus 13.,
augusztus 16.,