NOFX – Új lemezzel jelentkeznek

Öt év után új lemezzel jelentkezik az amerikai punk rock veterán NOFX. A banda tizennegyedik albuma Single Album címmel február 26-án jelenik meg, amiről elsőként Linewleum daluk videóját hozták nyilvánosságra. A dalban az Avenged Sevenfold tagjai vendégszerepelnek.

 “Fogalmam sincs, hogy miért éppen a Linoleum dalunkat dolgozta fel megannyi banda, miközben más nótáink alig kapnak figyelmet. A Linoleum nem is volt kislemezes szám, videó sem készült hozzá, a rádiók sem játszották, és ami a legfontosabb: még refrénje sincs! Pedig az minden népszerű dalnak van! WTF!… Az egyik éjjel hajnali négyig a különféle verziókat nézegettem a Youtube-on, százával voltak a bandák, 28 országból (a legtöbb amúgy Indonéziából), és ahogy nyomták a Linoleumot, az megalázó élmény volt számomra. Úgy döntöttem, hogy írok egy dalt mindazok tiszteletére, akik megtanulták ezt a négy akkordot és a nem rímelő szöveget.

Aztán felkértem a bandák közül a legnagyobbat (Avenged Sevenfold), hogy a gitárosaik szólózzanak a dalunkban, majd az énekesük, M Shadows azzal a javaslattal állt elő, hogy készítsünk egy közös videót is. Én meg bele akartam pakolni a videóba az összes többi bandát is, ami persze nem volt lehetséges, de azért jó néhány menő csapatot sikerült belepréselnem!” – mondta a dal illetve a videó kapcsán Fat Mike, frontember. Az albumról pedig az alábbiakat nyilatkozta:

Amikor megírsz egy dupla lemezt, nem úgy dolgozol, mint amúgy. Egészen másfajta nótákat is írtam, néhány mókás számot is, de ahhoz, hogy egy dupla anyag működjön, hogy végig is hallgassák az emberek, ahhoz kellően érdekesnek kell lennie. Egy tökéletes dupla lemezt akartam elkészíteni, és nem sikerült összehoznom. Így aztán egy szimpla lemez lett belőle, innen jött az album címe.

NOFX Single Album
(Fat Wreck Chrords)

1. The Big Drag
2. I Love You More Than I Hate Me
3. Fuck Euphemism
4. Fish in a Gun Barrel
5. Birmingham
6. Linewleum
7. My Bro Cancervive Cancer
8. Grieve Soto
9. Doors and Fours
10. Your Last Resort

március 11.,
március 20.,
április 03.,