Omega Diatribe – ősszel érkezik a negyedik nagylemezük

Metanoia címmel, szeptember 4-én jelenik meg az extrém groove metalban utazó budapesti Omega Diatribe negyedik lemeze. Ezen korongon a zenekar ezúttal a neves svéd producerrel, Jens Bogrennel (Sepultura, Katatonia, Dimmu Borgir, Soilwork, Amon Amarth…stb) dolgozott, ami 2000 példányban lát majd napvilágot Európában, Angliában, az Egyesült Államokban és Japánban egyaránt. Ezt követően világszerte elérhető lesz a legtöbb zenei streaming szolgáltatóknál.

Hájer Gergő dalszerző gitáros az alábbiakat nyilatkozta a lemezről:

Minden eddiginél keményebben és tudatosabban dolgoztunk a Metanoia címet viselő lemezen és beengedtünk olyan hatásokat is a zenénkbe, amiktől eddig elzárkóztunk. Úgy érzem, hogy egy új szintre lépett a zenekar, dalszerzést illetően.

Továbbá Szathmáry Ákos basszusgitáros fűzte hozzá:

Az eddigi munkametódusunkhoz képest, egy teljesen új módszerrel és külső producer segítségével álltunk neki megírni az énektémákat, ami segített abban, hogy dalcentrikusságról beszélhessünk a negyedik OD lemez kapcsán.

Jens Bogren pedig a következővel nyugtázta a korongot:

Kiváló munkát végeztek a srácok az új lemezen. Nekem marhára bejön a végeredmény, amit hamarosan a rajongók is hallhatnak!

Alább megtekinthető a lemezborító, ami a zenekar első, Iapetus lemezén játszó dobos, Metzger Dávid érdeme.

Omega Diatribe – Metanoia

(Metal Scrap Records)

1. You Can’t Save Me
2. Grinder Of Self
3. Parallel
4. Death Touch
5. Isolation
6. Global Fire
7. Metanoia
8. Mirror Neuron
9. Coronal Mass Ejection
10. Long