Overcast – Nikosz távozik a zenekarból

Az idén húsz éve alakult budapesti illetőségű Overcast történetében a folyamatos változás és átalakulás már szinte a zenekar fő mozgatórugóját jelenti. 
Az Overcast a 2015-ben megjelent “csajozós / bulizós” Kurvára Mindegy című dirty rock lemeze után 2017. év elején egy jóval karcosabb, metalosabb hangvételű EP-vel, a Méreggel, majd 2017. év végén a sötétebb hangvételü, stoneres beütésű A.K.A.R.A.T.L.A.N. című kislemezzel jelentkezett. A felállás a kiadványok között is folyamatos átalakulásokon esett át. 
A változás szele ezúttal sem kerülte el a zenekart, tekintve, hogy a két legutóbbi anyag felvételein szereplő és az A.K.A.R.A.T.L.A.N. dalainak jellegzetes dobtémáit teljes egészében megalkotó dobosuk Tasos Nikosz V. máshol folytatja ígéretes pályafutását. Hogy ki kerül a helyére, egyelőre még rejtély, de biztosak lehetünk benne, hogy a folytatás nem maradhat el. Nikosz 2019. augusztus 31-én egy utolsó közös bulin, az S8 Underground Club színpadán a SummerEnd Minifesztiválon búcsúzik az Overcast közönségétől, ahol fellép a miskolci illetőségű és magát „szocreál eklektikus gegrockként” aposztrofáló Kisbót -V.Ü.H.E. és két budapesti hard rock csapat az OBI és a Radzeer.

A zenekar közleménye Nikosz távozásáról:

„Nikosz pofátlanul fiatal kora ellenére egy olyan jellegzetes, a 70-es évek füstjével átitatott aromát adott az Overcast egészéhez, amit a későbbiek során nagy valószínűséggel meg sem próbálunk majd reprodukálni. A közös munkánk során egy értékes baráttal és egy igen inspiráló alkotótárssal lettünk gazdagabbak. A távozásával egyértelműen le fog zárulni egy meghatározó korszakunk, ám ahogyan az lenni szokott, ha egy ajtó bezárul, egy új nyílik meg helyette. Határozott terveink vannak a jövőt illetően…”  Árposz

Esemény:

https://www.facebook.com/events/541166373373140/

szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,