Overthrow
Srtike Down The Saviour (2021)

Pontosan egy hónapja jelent meg az angol Overthrow debüt albuma, a Strike Down The Saviour címen. A banda nem újkeletű, ám a jelenlegi formáció az, és úgy tűnik frissnek is szeretne mutatkozni, hiszen megváltak előző promóciós oldaluktól, ahol a korábban rögzített anyagaik teljességben elérhetőek voltak. Önmagukat blackend thrash/death metalként jellemzik, és a következő felállással készült a kilenc számos album. Jay White a ritmus gitárért, és az énekért felelős. Alin Iordache a basszust nyúzza, Scott Lindsay a dobokat. Alex Harris a szólógitáron remekel.

Rögtön a nyitódalban be is mutatják a teljes haderőt. Ezt közel hét percben teszik, hogy tudjuk mire lehet majd számítani a továbbiakban. A Pure Death-hez videó is készült, és számomra ez a legerősebb dal a lemezen. Itt a thrash és a black metál elemek ízléssel váltják egymást, dallamos, ugyanakkor nagyon agresszív az egész. A főcímhez hűen, a szöveg részleteiben sem ígér kevesebbet, mint tiszta halált. Ez remek nóta!

War within you egy szintén markáns darab, de valamiért hosszúnak érződik. Riff hátán riff, és a végére Alex megjelenik az első, sajnos kissé kötelezőnek tűnő szólójával. Az I’ve Seen Them Die egy bólogatós track. Húzós középtempó, de nekem nem nyújt sokat -talán, a srácok az album anthem-jeként gondolnak rá… Az ötödik, Relentless Aggression-ben is váltakoznak a stílusjegyek, és a tempó, de inkább megtörve a lendületét a dalnak. Két rövidebb szám is kijöhetett volna belőle. Shots fired. Ez egy dallamos, black-es hangvételű tétel. Jay többszólamú vokál-ja jól jön ide! Van itt blast beat, tekerés, és kövér riffek, minden. Az album címadója Strike Down the Saviour a leghosszabb is egyben. Felvonultatva a banda összes zenei tudását. Elhiszem nekik, hogy ötletben nincs hiány. Seeds of Decease is kapott egy videót, ahol a fiúk játék közben láthatóak. Hasonlóan az első klipnótához ez is nagyon jó lett. Remélem, ezt az oldalukat majd többször mutogatják a következőkben!

Az albumzáró is a sötét erőket használja, az Altar of the Fallen egy jól választott befejező dal! Úgy érezhetjük, hogy a stíluskeresésben megállapodtak ebben a szellemben. Itt is ízlésesen érkeznek a témák sorra, és nem hagyja a figyelmet lankadni. Összességében egy jól komponált lemezt, és zeneélményt kapunk az Overthrow bemutatkozó albumától. Rengeteg munka áll mögötte az nyilvánvaló, zeneötletben és tudásban sincs hiány. Hamarosan élőben is bemutatják október 7-én a zenekar szülővárosában Londonban.

Angertea, Mudi, Nís
október 22.