Öxxö Xööx – fényes szellem

Négy év kihagyás után egy újabb a tudataltinkat ébresztő albummal tér vissza a francia avant-garde experimentális doom metalt prezentáló Öxxö Xööx formáció. A formációt alkotó Öxxö Xööx (Laurent Lunoir, ex-Whourkr) mellé most vendégként csatlakozott a hasonló zenei vizeket lavírozó Igorrr, akinek közreműködésével november 28-án, a Blood Music gondozásában adja ki Ÿ címet viselő harmadik albumát. A lemezről elsőként az érzékszerveinket delejező Lëïth Säë videója nézhető meg.

Az én nyelvemben a „Lëïth” jelentése „fény”, a „Säë” pedig „szellem”, ami „fényes szellemet” jelent. A ‘Nöc Säë’ (a Rëvëürt-től ) és az ‘NS2’ (Nöc Säë 2 a Ÿ-től) folytatásaként működik. Elsősorban azt a szellemet (vagy lelket) szimbolizálja, amely megtisztítja magát, világossá válik és helyreállítja az egészségét az sötétség megtapasztalása után. A szellem tudomásul veszi az anyagi valóság problémáit, és arra törekszik, hogy megtisztuljon és eltávozzon ettől a valóságtól, és csatlakozzon az eredeti tiszta fényhez.

Életem volt egy nagyon nehéz időszaka… elfojtottam és csapdába esett a sötétségben, mintha nem tudnék kiszabadulni a labirintusból, mintha valami azt akarta, hogy maradjak le. A dal írásakor úgy éreztem, hogy megszabadulok minden sötétségtől, fizikailag is éreztem, már nem éreztem félelmet, még a halál sem, és elhagytam a kocka (a Föld) elejét. – mondja a dalról Öxxö Xööx.”

Öxxö Xööx – Ÿ

(Blood Music)

1. 44³
2. D
3. 9C639
4. Köböl(D)
5. NS2
6. Lëïth Säë
7. 3ën
8. Döld
9. 999

január 22.,