Patria – Worms Of Light – klippremier

Július 15-én Hexerei címmel jelenik meg az experimentális avant-garde balck metal tátszó brazil Patria második nagylemeze.

Ez az anyag jóval kiforrottabb, jóval teátrálisabb a korábbiaknál, de ugyanakkor remekül magában foglalja mindazt, amit bandánk megalakulása óta képvisel. Vagyis alapvetően a ’90-es évek tradicionális black metal zenéjére kell számítanotok” – nyilatkozta a bandavezér, Mantus.

Lemezük első előzeteseként Worms Of Light című daluk hivatalos videóját tették közzé, aminek kapcsán Mantus az alábbiakat mondta:

A Worms Of Light lényegében az egyik kedvencem dalom az albumról! Azért választottuk ezt a nótát, mert ez az egyike azoknak a kompozícióknak, melyen jóbarátom, Demon Fog, akit a legendás brazil Songe d’Enfer szektából ismerhettek, valamint eredeti énekesünk, Tsword együtt vokálozik. Egyébként egy gyors és lényegretörő nótáról van szó, amiben rengeteg sötét textúra van, és néhol a közép-tempós részek is előtérbe helyeződnek, hogy izgalmas módon ellensúlyozzák a pörgést. Kijelenthetjük, hogy ez a szám tökéletesen reprezentálja mindazt, ami a Patria hangzását jellemzi.”

Lubomyr Melnyk
február 04.