Putrascension

The Obsidian Fog [EP] (2020)

A meglehetősen fiatal bandának számító, melodikus fekete fém zenében utazó New Jersey-beli Putrascension formációt olyan jól ismert bandák tagjai alkotják, mint a Tombs, a Hammer Fight, a Windfaerer, és a Degrader. A projekt egyfajta baráti szinapszis eredményeként jött létre tavaly ősszel, melynek első eredményeként októberben egy hatalmasat robbanó, erős, két dalos bemutatkozó agyagot adtak ki Hate Lust címmel.

A két dalos debüt-EP magasan hozta a csapat zenészeitől elvárt színvonalat, amit most The Obsidian Fog EP-jükön emelnek tovább. Nyitásként Erasure dalukból rögtön egy nyers erejű, sodró lendületű riff centrikus kaszabolást kapunk. A gitárok jeges orkánként ontják magukból hűvös “nordikus” dallamaikat, amikhez Michael Gonçalves eszelős hisztérikus ének kapcsolódik. Ezt követi az előzőkhöz hasonló riff hegyekkel indító Banished. Mintha csak a tűz és a jég harca elevenedne meg a gitárok sebes dallami alatt, majd egy epikusabb, galoppozóbb tempóra váltva vívják további csatáikat, némi klasszikus metalos érzést is beleszőve. Az EP zárásaként pedig az őrültebb, kaotikusabb hangvételű The Age Of Rust rozsdás death / doomos dallamit félhetjük, amikhez ének gyanánt egy egészen bestiális ordítás sorozat társul.

A Putrascension sötét felhői nagyon jól kavarognak, ahogyan azt énekesük, Michael Gonçalves által készített borítója is ábrázolja. Igaz nem kínálnak semmi újat, csak markáns, elsöprő erejű lávaszerű riff áradatokat, mennydörgő kínokat, amikhez hisztérikus hörgő őrület párosul. Tegyetek vele egy próbát.

február 26.,
február 27.,