Escape to the Dreamlands (2008)
"A legirgalmasabb dolog a világon, azt hiszem, az, hogy az emberi elme képtelen kapcsolatot teremteni a különálló események között. A tudatlanság nyugalmas szigetén élünk a végtelenség fekete óceánjának közepén, s nem úgy rendeltetett, hogy messzire utazzunk innen. A tudományok – melyek közül mindegyik a maga irányában tör előre – mindeddig nem sokat ártottak nekünk; ám egy napon sor kerül majd a szerteágazó tudás mozaikköveinek összeillesztésére, s ez a valóságnak oly rémületes távlatait fogja megnyitni, hagy vagy eszünket vesztjük e kinyilatkoztatástól, vagy a halálos világosság elől egy új sötét kor békéjébe és biztonságába menekülünk."
/H. P. Lovecraft - Cthulhu hívása/


Az orosz Evoke Thy Lords-ról már írtam egy limitált splitjükkel kapcsolatban, így tehát eltekintenék a felesleges köröktől. Valójában a szép designnal és remek nyomdai munkával kivitelezett digi-pack Escape to the Dreamlands-ről illett volna előbb írnom, s csak utána a splitről, hiszen utóbbi tavalyi, míg a debüt 2008-as, de most már nincs mit tenni, így hozta a sors, de mindenki nyugodjon meg, semmiről nem maradt le, ezzel a koronggal is egy tehetséges és H.P. Lovecraft fanatikus doom-gothic lemezzel lesz gazdagabb.


A szép felvezetés után hamar rádöbbenhetünk, mi is az Evoke Thy Lords egyszerű, de jól sikerült koncepciója. Igazán mély katarzist sehol sem élünk át, a sötétség is csak mint mellék szegmens jelenik meg a remek dallamok mellett, melyek burjánzanak és tipikusan abból a halmazból merítenek, melyekből az orosz sztyeppék zenéi szoktak. Kicsit talán túl hosszúak a dalok, ám igazi hibának nem tudom felróni a novosibirski formációnak, hiszen én vagyok túlságosan death és thrash dolgokhoz szokva, s talán éppen erre a hosszú nótákra van szükség, hogy elmerülhessen a hallgató a népzenei masszában, ami egy adag horror témával és rengeteg akusztikus sűrítménnyel szolgálja a Cthulhu hatalmát. Nagyon sokat lehetne értekezni az Evoke Thy Lords értékeiről és a fura megoldásairól, ám eltekintenék ettől is, hiszen a split kapcsán már kifejtettem mit is képviselnek az orosz barátaink. Alexey Kozlov már ekkor is komoly hörgéssel támadt, míg Irina Lovchikova csilingelő hangja varázslatba meríti a megfáradt vándort.


Náluk kényelmet kapsz, mesélnek a ropogó tűz mellett némi bort kortyolgatva az ősidőkről és az Európától differens bálványok imádatáról, minden szép és megnyugtató, csak a kinn tomboló tél és az éjszaka hátralévő része bizonytalanít el. Nyitott szemmel járt, ne hogy áldozattá légy…



Evoke_Thy_Lords_Escape_to_the_Dreamlands_2008
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Gothic-doom halálos öleléssel...
Értékelés:
 
Pont
: 9.1 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.~~~
2.Towards Yuggoth
3.Coming from Beyond
4.~~~
5.The Awakening of the Sleeping One
6.~~~
7.Daemonolatry
8.The Prophecy: Rising Chaos
9.Seared by Eerie Might
10.~~~
11.The Dreamlands
Írta:
haragSICK
2010. július 29., csütörtök, 17:19
Facebook:
Koncertek
Midnight, Ketzer, Slaegt, Iron Steel, Havária
április 22.,
Dürer Kert - Room 041
Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata, Zaum
április 23.,
Dürer Kert - Kisterem
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Unleashed Bastards Tour
április 28.,
Végállomás Klub
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Tarja Turunen
május 5.,
Szent György napok
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.031 seconds to render