Kruk
It Will Not Come Back (2011)
"A térben a távolság mindent megkicsinyít, mert mindent összehúz, minek folytán a hibák és fogyatkozások eltűnnek, miért is kicsinyítő tükörben vagy a camera obscurában minden sokkal szebbnek jelentkezik, mint a valóságban. Éppen így hat az időben a múlt: a rég elmúlt jelenetek és folyamatok a szereplő személyekkel együtt gyönyörűeknek tűnnek fel az emlékezetben, mert ez mindent elrejt, ami ..."
/Schopenhauer/

A lengyel Kruk alakulása réges régre tehető s nem keverendő össze a Doom ősökkel. Idén a Metal Minds Productions jóvoltából egy igazán exkluzív DVD-s bónusz lemezzel megjelent a második nagylemez. A zene minden értelemben a klasszikus hard rock keveredése egy csipetnyi progresszióval. Előre bocsájtom, az évek elteltével még mindig nincs ezekre a műfajokra valós rálátásom, így tehát csupán nyers tényeket és benyomásokat fogok közölni az It Will Not Come Back kapcsán. A hangzás korrekt (a műfaj kritériumaihoz igazodva egy kicsit régies) a külsőségek pedig pazarok!Maximálisan kellemes és professzinális hallgatni való azoknak akik kattognak a '70-es és '80-as évek közti sziklák vonulásán, olyan monstrumok hatásairól beszélhetünk, mint az UFO, Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin és további sorstársaik. Azért azt is érezni, hogy a jelenben születtek a nóták, hiszen mint már említettem némi progresszív hajazás is itt-ott felmerül, de senki ne gondoljon túl mély hatásokra, egyszerűen csak egészséges fejlődés és átvezetés mindez, hiszen a Kruk mindennel együtt és függetlenül is egy klasszikus értelemben vett hard rock zene. Felmerül bennem jogosan a kérdés, hogy vevő-e erre valaki most 2011-ben, a DVD koncert dalai és a telt házas nézőtér bizony-bizony azt mutatja, ha máshol nem is, de országukban közkedveltek és megbecsült nagyérdemű zenészek.


Akinek sokat jelentett-jelent a hatások terén felmerül nevek halmaza és némi friss vért is szeretne fáradt artériáiba pumpálni, az próbálkozzon meg a lengyel madár látta rácsos boltívvel...
Kruk_It_Will_Not_Come_Back_2011
Kiadó:
Stílus:
Régi idők jelenje...
Értékelés:
 
Pont
: 8.9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
CD
1.Intro
2.Now When You Cry
3.In Reverie
4.Imagination
5.Embrace Your Silence
6.Forever
7.Here On Earth
8.Cold Wall
9.Every Night
10.It Will Not Come Back
11.Simply The Best
+DVD
Írta:
haragSICK
2011. július 16., szombat, 12:37
Facebook:
Koncertek
Tales of the Morbid Butchers #6 fanzine release party vol. II.
november 17.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Anticult Balkan Tour 2018
november 17., 20:00,
Collosseum Club
Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock, Stonedirt
november 18.,
Dürer Kert - Room 041
Nightwish - Decades: Europe 2018 Tour
november 20.,
BudapestArena
Zeke
november 23., 20:00,
Robot
Skalstorm European Tour MMXVIII
november 25.,
Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpont
Aebsence, Amáliák
december 1., 20:00,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.028 seconds to render