Diecold
Rest In Hell (2006)
A Diecold a 2003-as Black Metal Warriors demot követően jelentkezett eme nagylemezzel. Ékes tagság lépte át a pokol adamantit kapuját, hogy rituálisan megidézze a Rest in War-t. Afféle ,,szupergruppként" is aposztrofálható a horda aktuális felállása, ugyanis a hazai true underground belső magjáról van szó.

Térjünk rá a lényegre, magára a zenére. A Resurgo Aries-zel veszi kezdetét a pusztítás, ez egy rituális kántálás, idézőszöveg a holt nyelven. A kettes track a demoról lehet ismerős, középtempós, zakatolós old-school thrash/black nóta. Eléggé meglepett, hogy magyar nyelvű számokat is rögzített a Diecold, egyből kettőt is találhatunk a korongon. A Kísértő és a Kitaszított két remekbe szabott dal, még szólókat is hallani. A gitáros mostanában szokott ilyenekkel kísérletezni, az új Dusk lemezen is egy szólóféleséget véltem felfedezni. A szövegek a társadalom peremén álló egyén társadalombírálata black metal ízzel ötvözve, illetve okkult témák. Mindenképpen szimpatikus ilyen számokat hallani, annál is inkább, mert ritkák a jó számok, amik magyar nyelven lettek rögzítve. A Born to Destroy levetkőzi a thrash elemeket és a fekete fém kerül előtérbe, alapvetően egy gyorsabb szám, kár, hogy már 2 perc, 14 másodperc után megsemmisíti önmagát. A Night of Murder eléggé hasonló az előzőhöz, kevés riff, de a hangulathoz éppen elegendő. A War című nóta a korai Bathory-ra emlékeztet. A témánál marad a Rest in War is. Talán a legjobban sikerült nóta a lemezről. A 80-as évek thrash/black zeneisége jelenik meg, amit egy remek refrén egészít ki annyira, hogy a legjobbnak nevezhessem. A Fucking Love Metal az elvi propozíciója a Rest in Hell-nek. A mostanában annyira divatos irányzat kap hideget, meleget. A zárótétel a Campana Funebris.

A korai fekete fém/thrash metal koncepció hatja át a korongot, végig azt érezni, mintha a Bathory szelleme őrködne a lemez felett. Még annyi megjegyzés, hogy talán felesleges pocskolni a magyar színteret a bookletben, mert a zene úgyis disztingvál.


Hail Quorthon!

Hail T.C.B.M. Circle!

Hail Ancient Black Flame!
Diecold_Rest_In_Hell_2006
Stílus:
Thrash/Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
Dalok:
1.Resurgo Aries
2.Black Metal Warriors
3.Kísértő
4.Born to Destroy
5.Night of Murder
6.Kitaszított
7.War
8.Rest in War
9.Fucking Love Metal
10.Campana Funebris
Írta:
Infam
2007. január 21., vasárnap
Facebook:
Koncertek
Emerson, Lake & Palmer Lives On Tour
február 24., 20:00,
A38 Hajó
Riverside, Lesoir
március 9.,
A38 Hajó
Killfest Tour 2019
március 11., 18:00,
Barba Negra
Reduced To Ashes Tour
március 11., 20:00,
Collosseum Club
Post Traumatic Tour 2019
március 12.,
BudapestArena
Arcane Astral Aeons Tour - Part 2.
március 12.,
Dürer Kert - Room 041
Wayfarers & Warriors Tour 2019
március 13.,
Barba Negra
Ramagehead Tour 2019
március 13.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render