Overcast
A.K.A.R.A.T.L.A.N. (2017)
Tavaly találkoztam először a dirty rockban utazó fővárosi csapattal. A Mérged EP-jük elég jól sikerült, tetszett, viszonylag sokat is hallgattam. Így örömmel vettem, amikor Árposz, a banda frontembere megkeresett és felkért, hogy mutassam be a friss anyagukat, az elődjéhez hasonlóan szintén négy számos A.K.A.R.A.T.L.A.N.-t.
Kicsit megcsúszott az írás, de úgy gondolom még most is bőven időben vagyunk. (Azért bocs fiúk és köszi a türelmet!)


Úgy tűnik a Novák Árpád - ének, Kispál Gábor - gitár, vokál, Bakó Ádám - basszusgitár, Tasos Nikosz V. - dobok és Németh Krisztián - ritmusgitár, vokál felállású bandának bejött, hogy rövidebb lélegzetvételű anyagokkal jelentkezzenek és nem húzzák az időt azzal, hogy összegyűjtsenek egy lemezre való dalt. Ennek a hozzáállásnak az is az előnye véleményem szerint, hogy így kevesebb az esélye annak, hogy “töltelékdalok” is felkerüljenek az aktuális kiadványra. Az A.K.A.R.A.T.L.A.N. esetében erről nincs szó szerencsére, sőt! Meg is győződhettek róla rögtön, hiszen meghallgatható a teljes anyag:Már az első hallgatáskor feltűnt, hogy szigorodott a banda. Ezt a négy dalt már bajosan lehet elintézni a dirty rock címkével. Igazából már csak nyomokban érzem benne annak tiszta megjelenési formáját.
Jogosan merül hát fel a kérdés, milyen zenét találunk akkor az EP-n, milyen címkével, stílusokkal lehet bemutatni az új művet?
Az biztos, hogy egyetlen skatulyába már nem lehet belegyömöszölni a hangzásában is súlyosabbá vált Overcast zenekart, mert a dalokban jócskán érezni stoner ízeket, de ugyanakkor hard rockos jegyeket is fel lehet fedezni, főként a gitárszólókban.

A dalok közül a kvázi címadót emelném ki, mint kedvenc szerzeményemet. Ebben a jól felépített számban sikerült megtalálni a különböző stíluselemek és hatások tökéletes egyensúlyát, illetve sem
Ha még egy dalt kellene megjelölnöm kedvencként, akkor mindenképp a Legyen lenne az. Ez az azonnal fülbe ragadó refrén miatt tuti azonnali közönségkedvenc lesz, gyanítom, hogy az Overcast koncertek csúcspontját fogja jelenteni.

Végeredményben ez a négy új dal és ez a módosult irány nekem sokkal inkább bejön, mint a Mérged EP-n hallhatóak, pedig azok sem gyengék. Ha Árposzék a jövőben ezt viszik tovább, én csak támogatni tudom. Ezzel együtt nem hiszem, hogy ez a súlyosodás a banda híveit megosztaná, szerintem aki eddig bírta a bandát, az ezekkel a nótákkal is hamar megbarátkozik majd.
Ha dirty rock alapú, ám annál súlyosabb anyagra vágysz, ne keress tovább!
Overcast_A_K_A_R_A_T_L_A_N_2017
Kiadó:
Stílus:
zúzós rock
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Üres Tárgymező - (0:00)
2.Akaratlan - (3:05)
3.Legyen - (6:36)
4.Érző Állat - (11:21)
Írta:
9000Sanyi
2018. február 2., péntek, 11:02
Facebook:
Overcast interjú, Árposzt faggattuk
Interjú, 9000Sanyi @ 2017. február 17., péntek, 16:55
Overcast - Mérged EP (2017)
Kritika, 9000Sanyi @ 2017. január 27., péntek, 12:46
Koncertek
Jethro Tull - 50th Anniversary Tour
január 19., 20:00,
Kongresszusi Központ
Midnight Ghost Tour 2019
január 27.,
Dürer Kert - Room 041
Blackened Mysticism Fesztivál 2019
február 16.,
Kaptár Klub
Emerson, Lake & Palmer Lives On Tour
február 24., 20:00,
A38 Hajó
Riverside
március 9.,
A38 Hajó
Killfest Tour 2019
március 11., 18:00,
Barba Negra
Reduced To Ashes Tour
március 11., 20:00,
Collosseum Club
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.044 seconds to render