Darkest Color
Deal With Pain (2018)
   A 80-as években a thrash metal kinyújtotta kiszáradt nyelvét, ráhelyezett egy marék drogot, amitől aztán úgy bepörgött, hogy ember legyen a talpán, aki képes lehet megszámolni, hány banda követte ezt a vonalat. A népszerűsége csúcsán szinte minden nemzet kivette a részét ebből a tortaszeletből, így nem maradhattak ki az egyébként néha igencsak alábecsült színtérként számon tartott görögök sem. Az ő csapásuk a világ számára a Flames nevű zenekar volt, akik igazán 3 lemezzel kívánták beírni magukat a műfaj nagykönyvébe, majd szép lassan elkezdtek darabjaikra esni, mind a tagságot, mind a színvonalt illetőleg. A Made In Hell, Merciless Slaughter és Summon The Dead igazi kincs lehet a régimódi kiadványok újrafelfedezőinek.

   A zenekar egyébként 2001 óta ismét aktív státuszban tengeti mindennapjait, komolyabb produktum nélkül, a múlt bulijainak felidézésével. Talán ezt elégelte meg Thomas Trampouras, „Tom” gitáros, aki mellesleg a zenekar fő mozgatórugójaként fogható fel a nagy évtized elmúlása után. A 80-as évek végén már más utak felé nézelődött és megírt egy komplett lemezt Darkest Color projektnév alatt, ami aztán nem került napvilágra, csupán a Flames koncerteken került elő róla pár szerzemény. A lassan kifulladó retro hullámra csücsülve elővette hát ezeket a régi dalokat, maga mellé vette John Rottenstick dobost és Thanos Haliasos gitárost, hogy rögzítsék végre megfelelő formában ezeket az ötleteket, így született meg a friss Deal With Pain lemez, ami leginkább olyan, mintha egy időkapszulában elásták volna laza 30 évre. A végeredmény szerencsére azonban nemhogy nem poros, de nagyszerűen visszaadja azt az elfelejtett, szőnyeg alá söpört, vagy már kifulladt energia áradatot, ami akkoriban hétköznapinak számított. A modern hangzás bőven hozzátesz az esetükben a kórusokhoz, a vastagon megszólaló riffekhez és a sikoltozó szólókhoz, melyek közvetlenül a Metallica, Slayer, Megadeth, Kreator és Sodom zenekarokat tartják legfőbb inspirációnak. Újat alkotni talán már nem is lehet az ő árnyékukban, de jó dalokat írni nem lehetetlen, erre tökéletes bizonyíték ez az album, ami a maga idejében megjelenve is magához vonzotta volna a megfelelő számú rajongót. Néhány vendéget is sikerült beszervezni a lemezre, így hallhatjuk a címadóban szólózni George Emmanuelt (Rotting Christ, Lucifer's Child), valmaint Frank Blackfire (Sodom, Kreator, Assassin) játékát a Jesus Christ című számban. Az évek során cseppet sem csorbult agresszió 8 tételen keresztül áramlik hozzánk, melyek néhol gyorsak, máskor precízen menetelősek, de minden esetben fogósak. A közel 40 perces utazást ráadásul egy izgalmas lépéssel toldották meg, mivel a kiadvány végén szereplő Holocaust feldolgozás nem épp a legtöbbet játszott szerzemény, pedig a legendás angol NWOBHM banda is kivette a részét a heavy metal és valamelyest a thrash megszületésből The Nightcomers című, 1981-ben napvilágot látott bemutatkozásával.
   Sok munkával és alázattal készült tehát a Deal With Pain, amit szemrebbenés nélkül tudok ajánlani a cikkben felbukkant zenekarok rajongóinak. Megváltást, újdonságot már ez a lemez sem fog hozni nekünk, de ebben az esetben nem is ez az elvárt. A végeredmény egy, a borospincében sok évig elkallódott üveg vérvörös nedű, ami azzal ajándékozza meg a megtalálóját, hogy még mindig frissnek hat, ízeiben pedig megidéz egy egyre távolabb kerülő évtizedet.


Darkest_Color_Deal_With_Pain_2018
Kiadó:
Stílus:
thrash metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Darkest Color (05:26)
2.Politician (04:33)
3.Deal with Pain (04:39)
4.Jesus Christ (05:52)
5.Immaculate Conception (04:41)
6.Slam Dance (04:00)
7.Sea of Blood (04:45)
8.The End (Black End) (05:21)
9.Death of Glory (Holocaust cover) (03:41)
Írta:
boymester
2018. szeptember 3., hétfő, 15:50
Facebook:
Critical Defiance - Misconception (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 5., vasárnap, 18:35
Embryonic Cells - Horizon (2018)
Kritika, boymester @ 2019. április 1., hétfő, 13:56
Sodom - Partisan 'Ep (2018)
Kritika, Armand @ 2018. december 28., péntek, 21:23
Sempiternal Deathreign - The Spooky Gloom (1989)
Kritika, boymester @ 2018. október 29., hétfő
Crowhill Tales - If I Were A Crow (2018)
Kritika, boymester @ 2018. október 20., szombat, 10:13
Koncertek
Ken Hensley & Live Fire
május 22.,
A38 Hajó
Simulation Theory World Tour
május 28.,
Papp László Budapest Sportaréna
Deiphago, Pyre, Insulter, Matterhorn
május 28.,
S8 Underground Club
Return of the Enemy Tour 2019
május 29.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Metalfest Open Air 2019
május 31., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Cannibal Corpse, Slytract
június 10.,
A38 Hajó
Slayer, Anthrax
június 11.,
Papp László Budapest Sportaréna
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.067 seconds to render