Stvannyr
Secrets of the Runes 'EP (2018)

A Stvannyr a kortárs, multi-instrumentalista zenész Csarnogurszky István (Realm of Wolves, Black Hill, Silent Island, musicformessier) gitáralapokra épített dark-folk, atmoszférikus, ambient metal projektje. Secrets of the Runes című bemutatkozó kislemezének varázslatos, meditatív szálakon futó zenei világához a "nordikus" északi puszták hideg szépségét, és népzenei alkotásait hívta ihlető segítségül.

Ez egy olyan misztikus, belső hangon megszólaló zenei világ, amelyre kiüríthetjük elménk mindennapi rohanását, feltöltődhetünk a tiszta, éteri hangok hullámzó vibrálásaiban, mint, ahogy azt a The silnet island nyitó tételének légies lebegéseiben is tehetjük. A Wilderness Chant többszólamú, középkori hangulatkép alapokra építkező, amolyan dallamkabátokat egymásra adó gitártémái, és az őt követő Whistle of white winds kompozícióit talán az EP legizgalmasabb darabjainak mondanám. Ez utóbbiban van egyfajta rideg varázs, ami leginkább a melankolikus dallamszönyeg alá finoman belopódzó enyhén kelta ízű misztika, illetve "balalajkaszerű" pengetéseinek köszönhetőek. Az Ainé's veil egy borongós hangvételű óda, amiben a gitár alapkra helyezett népzenei hatások didergősebb hangjai még színpompázatosabban nyilvánulnak meg, csak úgy, mint az  If the long ships could talk... és a Grave on the black hill fátyolszerű ambient takarójába burkol álomszerű világában.

A Stvannyr hat tételes, instrumentális gitár központú bemutatkozó anyagán egy kellemes (agyat, testet kikapcsoló), meseszerű hangulatot kapunk, amiben leginkább audiovizuálisan jóllakott fantáziánk - kinek mennyire élénk - kavalkádjában lebegve fejthetjük meg a rúnák ősi titkait. Nekem ez, így sikerült. Tegyetek vele egy próbát Ti is... az atmoszféra bőven adott hozzá.
 
Stvannyr_Secrets_of_the_Runes_EP_2018
Kiadó:
Stílus:
dark-folk, ambient, atmospheric, acoustic metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.The silent island
2.Wilderness chant
3.Whistle of white winds
4.Ainé's veil
5.If the long ships could talk...
6.Grave on the black hill
Írta:
Armand
2018. október 1., hétfő, 17:56
Facebook:
Koncertek
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Nomad lemezbemutató
december 19., 19:00,
ELLÁTÓház
III. METAL-X-MASS
december 22., 18:00,
Hemo Klub
Fekete Zaj Tél 2018
december 28.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass IX.
december 28.,
Ti-ti-tá
ExtremeNoiseFest 2018
december 29.,
Szerencsi Rákóczi Vár
Mood
január 4.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render