Silver Chains
ALL HAIL! ’EP (2019)
A kanadai Silver Chains egy meglehetősen friss zenekar, hiszen csak 2018 közepe óta tevékenykednek. A vancouveri srácok korábban már játszottak pár csapatban (Taxa, Damages, Mouse Ear, Black Pills). Történetük pofonegyszerű, közös próbahely, közös jemmelésék, amelynek eredménye egy erőteljes, agresszív post-punk / hardcore / noise-rock, némi alternatív és art-rock beütéssel.

ALL HAIL!
című bemutatkozó kislemezük ez év februárjában jött ki szerzői kiadásban és rajta szereplő négy daluk lendületét a kortárs punk zaj-éra olyan nagyjaihoz lehet hasonlítani, mint a Jesus Lizard, a Vincas, a Neon Blud és a The Birthday Party. Nyitó This Is Love daluk egy igazi kaotikus zajporszívó, amelyben feszesen pattognak a dobok és a gitárok nagy szenvedések árán köpik ki nyekergő, tekergő riffeiket. A káosz ellenére mégis van egyfajta hipnotikus, megbabonázó hangulata, ami fejvesztve menekül át az üvöltő szövegmondással tarkított Under All The Light neo-primitív, fülsértő, disszonáns hangzavarába. Címadó All Hail! daluk az előbbiekhez hasonlóan ugyan abban a kaotikus, erőszakkal teli üstben fortyog, aminek a minimális rockabilly hangulat add némi pluszt. Viszont az záró, nyolc perc hosszú Participate daluk a depresszió mélységes feketeségébe húz le. Az egyszerű apró pengetésű, rétegenként felépülő rideg tónusú art / post-rock gitártémái, amikhez Nick Cave "imaszerű" énekdallamok párosulnak, egy idő után egy meglehetősen szónikus, apokaliptikus hangulat hullámba csapnak át, amiket erős neurotikus folk (Wovenhand) töltet delejez esztelen zaj kavalkáddá, majd csendeseik bele a megnyugvás karmikus dobbanásaiba.

Némileg borzongató, némileg szenvedést is adó, de minden esetre egy kecsegtető bemutatkozás ez a négy tételes zaj-káosz-melankólia a csapattól. Igaz nem egy mindennapi hallgatni való, és az idegeket is meglehetősen felkel rá készíteni. De akik szereti az apokaliptikus zaj műfaját, azoknak nem okoznak csalódást. Bár igaz, facebook oldalukat eddig 16-an kedvelik…
 
Silver_Chains_ALL_HAIL_8217_EP_2019
Kiadó:
Stílus:
post-punk / hardcore / noise-rock
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.This Is Love
2.Under All The Light
3.All Hail!
4.Participate
Írta:
Armand
2019. április 28., vasárnap, 11:05
Facebook:
Koncertek
Simulation Theory World Tour
május 28.,
Papp László Budapest Sportaréna
Return of the Enemy Tour 2019
május 29.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Metalfest Open Air 2019
május 31., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Cannibal Corpse, Slytract
június 10.,
A38 Hajó
Slayer, Anthrax
június 11.,
Papp László Budapest Sportaréna
Three Days Grace, Halestorm
június 11.,
Budapest Park
Sum 41
június 12.,
Budapest Park
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.029 seconds to render