The Final Sign of Evil (2007)
A gelsenkircheni Sodom talán még a metalban nem feltétlenül érdekelt közönség részéről is hallomásból ismert lehet. Ez a német thrash/speed banda 1982 óta van a köztudatban és keseríti meg az egyházi méltóságok nyugodt mindennapjait. A legendás Tom Angelripper zenekara bizony megszámlálhatatlanul sok zenekarnak volt a hátszele és hatott az inspiráció erejével a thrash metal harcosokra. A metal ezen válfajának örökös trónján méltán foglalhat helyet a Sodom a Kreator és a Destruction fenséges társaságában.

A Steamhammer Records veterán üdvöskéjének tavaly jelent meg a 12. stúdiólemeze, amely a bizarr The Final Sign of Evil címet kapta. A zene még mindig ugyanazt a régi vágású, ízig-vérig 80-as évekbeli thrash metal korszakot adja vissza, amelyben Angelripperék anno elkezdték a zenélést. A matéria a Sodom klasszikus In the Sign of Evil EP-jének a dalait tartalmazza, ezen felül egyéb érdemes dalok is helyet kaptak a korongon. Az évek elhaladtak, a Sodom állandósult középtempóra váltott, a tinédzserkori lázadás pedig életformába csapott át. Érződik, hogy ezeknek a legendás matuzsálemeknek még mindig kihívás ezt a zenét játszaniuk, és az a helyzet, hogy hitelesek a mai napig. A napjainkban szárba szökkenő thrash bandák csak a Sodom poros nyomába érhetnek. Ez a trió - amelynek tagsága Angelripper kivételével az idő folyamán igencsak labilis volt - a színtér nagy túlélője, hiszen őket nem befolyásolták a mindenkori zenei divatirányzatok, átvészelték az mc/cd másolgatás -és az mp3 forradalmát. Ők még mindig itt vannak és pusztítják a hangszereiket, sokak nagy örömére! Nem tudom, hogy Tom, Grave és Chris a magánéletben mennyire adja át magát a sötét erőknek, de amit a lemezeken lenyomnak, az páratlan és nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy hiteles. Ők megmaradtak azoknak az örökifjú lázadóknak, akik tinédzserkorukban voltak, és a thrash azóta is a vérükben kering.

Ez az a fajta zene, amit kár szisztematikusan szétboncolni, elég ha kikapcsolódásként, vagy csupán tiszteletből hallgatja az ember. Remélem még várat magára az az idő, amikor elapad a Sodom zeneírási kedve!
Sodom_The_Final_Sign_of_Evil_2007
Kiadó:
Stílus:
Thrash Metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.66 / 10
Dalok:
1.The Sin of Sodom
2.Blasphemer
3.Bloody Corpse
4.Witching Metal
5.Sons of Hell
6.Burst Command 'Til War
7.Where Angels Die
8.Sepulchral Voice
9.Hatred of The Gods
10.Ashes To Ashes
11.Outbreak of Evil
12.Defloration
Írta:
Infam
2008. május 20., kedd
Facebook:
bjorn666 2008. május 21., szerda, 07:40
bjorn666
Csatlakozott:
2006. november 2.
Hozzászólások: 295
Õõõõõõõõõ ez a legelsõ Sodom hanghordozó az In The Sign of Evil EP újrajátszott változata, kiegészítve korabeli dalokkal, amik nem fértek rá az EP-re és nem voltak elég jók a következõ nagy lemezre. Ráadásul nem az aktuális banda játszotta fel, hanem az akkori felállást hozta újra össze Tom bácsi és mivel õk (fõleg a dobos) már nincsenek zenei hatásfokuk csúcsán, nem egy modern stúdióban vették fel, hanem szinte próbatermi körülmények között. Asszem ezt egyszer legalább meg kellett volan említeni a cikkben...
Koncertek
Nightwish - Decades: Europe 2018 Tour
november 20.,
BudapestArena
Zeke
november 23., 20:00,
Robot
Skalstorm European Tour MMXVIII
november 25.,
Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpont
Aebsence, Amáliák
december 1., 20:00,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
MTV Headbanger’s Ball Tour 2018
december 2.,
Barba Negra
Takida, Smash Into Pieces, Writing the Future
december 2.,
Dürer Kert - Room 041
Nazareth - 50th Anniversary Tour
december 5.,
A38 Hajó
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.069 seconds to render