Sabaton – Livgardet – 500 éves jubileum

Új dallal és klippel jelentkezett a svéd heavy/power csatametalos Sabaton, mely nemrég jelentette be a Nuclear Blast kiadóval történő szerződéshosszabbítását. A Livgardet című svéd nyelvű szám a Svéd Királyi Gárda 500 éves évfordulója alkalmából készült el.

A 2012-es Carolus Rex album óta is írtunk svéd nyelvű dalokat és úgy gondoljuk, hogy a szülőföldünk történelméből is rengeteg érdekes történetről lehet még dalt készíteni. Az egyik ilyen a világ egyik legrégebbi katonai egysége, a Livgardet (Svéd Királyi Gárda), melyet a környékünkön, Dalecarliában alapított meg I. Vasa Gusztáv (Gustav Vasa) svéd király 1521-ben. A Gárda ma is aktív, e jubileum apropóján pedig tiszteletünk jeléül elkészült ez a szám.” – nyilatkozta a csapat.

Április 9-én többféle színű LP-n fizikai formátumban is megjelenik a The Royal Guard kislemez, melyen a dal angol nyelvű verziója is helyet kap a svéd verzió mellett.

A hírek alapján 2021-ben érkezik majd a következő Sabaton album is, amely a 2019-es The Great War-t követő tizedik lemez lesz. Arról egyelőre nincs információ, hogy e dal bármelyik nyelvű verziója helyet kap-e majd a következő albumon.

IMRE FIA IMRE X SOLKYM IMRE FIA IMRE X SOLKYM
március 24.
Riverside Metal Fest Riverside Metal Fest
március 24.
Nervy Nervy
március 26.
The Subways The Subways
március 27.