Slaves To Fashion – Egy dal trilógiában folytatódik tovább a heavy metal története

Tovább folytatódik a klasszikus heavy metalt játszó norvég Slaves To Fashion zenekar The History Of Heavy Metal című kislemez sorozata. Dalaikat az 50 éves heavy metal különböző időszakai, illetve al-műfajai inspirálták. A korábban megjelent ’70-es évek hard rock hulláma, a ’80-as évek NWOBHM mozgalma és thrash titánjai, a ’90-es évek extrém metal, valamint forradalmi grunge érája után The Evergrowing Tree című dal-trilógiájukban a progresszív metal kísérletezői, alternatív ipari bandái, valamit dallamos death, doom időszakát mutatják be. Hetedikként megjelenő The Evergrowing Tree (Part I) a progresszív metal újító virtuózai, előadói és zenekarai előtt tiszteleg, mint a Dream Theatre, Wates Warning, és Steve Vai.

Daluk második részében az ’90-es évek alternatív metaljának széles palettája, valamint a doom metal új vonala került terítékre, olyan nagyszerű bandák hatásaival, mint a Pantera, a Rage Against the Machine, a Ministry, a Crowbar, az Earth, és aTool.

Daluk harmadik és egyben befejező ciklusa az 1990-es évek első felében megjelenő extrém fúziós műfajok előtt tiszteleg. Ez az extrém evolúció egy nagyon kreatív időszak volt a heavy metal történetének, olyan alfajokat születtek meg, mint a gótikus metal, a dallamos death/doom, a progresszív death metal és a szimfonikus black metal. A zenei hatásokat a dalt hallgatva 100%-osan kitaláljátok.

november 20.,
november 21.,