Sons Of Apollo – hallgasd meg új nagylemezüket

MMXX címmel január 17-én jelent meg az egykori Dream Theatre tag, Mike Portnoy által vezetett progresszív metalos szupergroup, a Sons Of Apollo második albuma.

Stílust tekintve ugyanazt az utat követjük, amit a bemutatkozó lemezen.” – mondja Mike Portnoy. “De úgy érezzük, erősebb a végeredmény, egyszerűen csak azért, mert jobban ismerjük egymást. A Psychotic Symphony-n először dolgoztunk együtt, így mindenképpen rejlett a légkörben egyfajta kísérletezősdi. Most viszont már nemcsak a múltkori lemez felvételeinek tapasztalataira támaszkodhattunk, hanem a sok turnézásra is. Magától értetődően szorosabb közöttünk az összhang.

Az album címe onnan jött, hogy a lemez 2020 januárjának közepén jön majd ki, azaz egyike lesz az új évtized első lemezeinek. Emiatt jutott eszembe, hogy a 2020 címet adjuk a lemeznek, de latin számokkal: MMXX. A borítót ezúttal is Thomas Ewerhard készítette, de amíg az első lemeznek egyfajta mitológiai érzete volt, most egy futurisztikusabb jelleget akartunk adni az anyagnak, egyfajta 21. századi érzetet.

A csapat március 25-én, Budapesten, a Barba Negrában mutatja be új lemezének dalait.

február 26.,
február 27.,