Space Chaser – A thrash metal dicső korszaka új köntösben

A thrash metal dicső korszakát bújtatja új köntösbe visszatérő albumán a német származású Space Chaser zenekar. A banda öt év kihagyás után július 16-án adja ki új, harmadik nagylemezét Give Us Life címmel, a Metal Blade Records gondozásában.

Amit mi művelünk, az nem más, mint kortárs Thrash Metal. Annak ellenére, hogy jelen vannak dalainkban a műfaj old-school elemei, igyekszünk más, különféle hatásokat is belevinni a dologba. Az elmúlt tíz év során ez a műfaj rengeteget fejlődött, és ez a fejlődés természetesen hatással volt ránk is. Viszont amit művelünk, az egyértelműen Thrash Metal, nem más – annyi különbséggel, hogy próbáljuk ezt a stílust átültetni a 2021-es esztendőbe.” – nyilatkozta a banda.

Give Us Life lemezükre 10 dal kerül fel, melyek közül elsőként a Remnants Of Technology videóját nézhetitek meg. Ezzel kapcsolatosan az alábbiakat nyilatkozta a banda:

Ez egy fantasztikus videoklip, ami rengeteg munka és többek között szerencse gyümölcse. A videó ötlet hosszú évek óta az egyik dédelgetett álmunk, de mindeddig sosem sikerült kiviteleznünk. Ebben a projektben egy 60 fős stáb segített minket. Valahogy elterjedt a hír a berlini film-szcénán, és beindult minden motor… 50 kosztüm, 4 make-up művész, 30 extra, egy nagy stábnyi rendező, kamera-operátorok, professzionális világítás, bármit megnevezhettek, volt itt minden. Két teljes csapat díszlettervező dolgozott fáradhatatlanul egy egész héten keresztül. Felépítettünk egy komplett kocsmát egy nyirkos, dermesztően hideg pincében, ahol 3 egész napon át forgattuk a videót. Magát a koncepciót is hónapokig tervezgettük, egy héten keresztül készültünk elő, és két nap kellett ahhoz is, hogy összeszedjünk mindent és mindenkit. És örömmel jelenthetjük, hogy mindenki odatette magát! Lucas Fiederling (Peregrine Films) konkrétan két hónapig nem aludt semmit. A végeredmény pedig olyan lett, mint egy Michael Jackson-videó. Ha Michael thrasher lett volna. Aki Berlinből származik…

szeptember 24.,
szeptember 24.,
szeptember 24.,
szeptember 25.,