Spiral Skies
Cult

(AOP Records • 2019)
Armand
2019. augusztus 11.
0
Pontszám
9

A ’70-es évekbeli piszchedelikus rock, illetve a doom rock “másvilági” hatásait felsorakoztató svéd okkult rocker Spiral Skies 2014-es megalakulása óta töretlenül halad az általa kijelölt, egyedi hangzású sötét, mégis kellemes atmoszférájú dallamainak útján. Tavaly kiadott nagysikerű Blues For A Dying Planet debütáló albumuk után ez év tavaszán egy könnyedebb, szellősebbre vett kislemezzel folytatták munkájukat, amin természetesen továbbra is megőrizték zenéjük klasszikus hard rock és szabbatista világának esszenciáit.

Cult címmel ellátott két dalos EP-jük lazább rezonanciái természetesen már jól ismertek első nagylemezükről, amit most mintha egy kicsit szélesebb spektrumokon hoztak el nekünk. Az EP címadó dala egy jó adagnyi mocsárba mártott blues-rock fellingel indít, amire egy érzelmesebben elborult Jefferson Airplane elszállós, valamint a  Black Sabbath balladás keverékét húzták fel. Frida Eurenius kisasszony énekében lekelt simogató varázslatos kelta folk dallamot visz végig, ami alatt szinte szerelmes ölelésekben forrnak össze a szikárabb blues dallamok és a keményebben öklelő ősi hard, doom rock riffek.

Az EP másik dala a The Final Set szintén az öklelősebb szabbatista (Paranoid, Iron Man) alapokra épít, amikhez vadul csapodnak a klasszikus heavy metal merészebb riffei, valamint a dal végén előtérbe kerülő wah-wah effektektől pumpált blues/funky témák, amire a koronát itt is Frida éneke teszi fel. Az egész dal klasszikus és egyben modern üdeséggel adja vissza a vintage zenei életérzés, valamint azt a libabőrt adó, fülbemászóan égető tűzes dallam vibrálást, ami az EP bő 11 percében az elejétől a végéig jelen van .

IMRE FIA IMRE X SOLKYM IMRE FIA IMRE X SOLKYM
március 24.
Riverside Metal Fest Riverside Metal Fest
március 24.