Stoneblood – Lemezelőzetesek

December 15-én Shrines of Morbid Indignity címmel jelenik a Junkies tagok black metal projektének a Stoneblood első lemeze. A projekt alapötlete a 2021-ben fiatalon elhunyt Paragon Zero vezető P. halálával született meg. Régi harcostársa, Gravel összegyűjtötte kiadatlan dalszövegeit és felismerve hagyaték erejét, összehívta zenésztársait, hogy egy a ’90-es évekbeli dallamos black metal hagyományaira épülő csapatot hozzon össze, ezáltal is emléket állítva közös barátjuknak. A zenekar felállása: Keresztes Viktor – dobok, Barbaró Attila – basszusgitár, Gravel Shores – ének/gitár, Szekeres András – tiszta ének/akusztikus gitár.

A Stoneblood nem más, mint a Junkies egy különleges projectje, amit abból a szomorú alkalomból hoztunk létre, hogy nemrég elveszítettük barátunkat és technikusunkat, Bonyát (P.), aki egy betegség következtében rendkívül fiatalon távozott az élők sorából. Gravel, a basszusgitárosunk együtt zenélt vele, és Bonya örökül hagyott ránk egy teljes lemeznyi szöveget. Úgy gondoltuk, hogy a Junkies legénységével megcsináljuk ezt a lemezt Gravi vezetésével.” – mesélte Barbaró Attila a formáció megalakulásának körülményeiről.

Bemutatkozó daluk az Everlasting Breath volt, aminek a videója itt látható.

Bemutatkozó videójukat azóta két másik is követte, a Dive and Divide és a Second Moon. A két videó kapcsán Gravel a következőket mondta:

Mindkét videó, amolyan DIY-módszerrel készült, először kézzel és papírra, organikus megközelítésben. A dalszövegek hátteréül azok a felvételek szolgáltak, amiket egykori zenésztársammal (P.) rögzítettünk, az ő fennmaradt dalszövegeiből íródott az egész Stoneblood lemez. 2018-ban, egy éjszakai kószálásunk alkalmával végigjártuk Miskolc temetőit, amik akkor, halottak napján gyertyafényben úsztak. Most furcsa érzés volt látni, ahogy megtalálta egymást a dal és a képek.”

IMRE FIA IMRE X SOLKYM IMRE FIA IMRE X SOLKYM
március 24.
Riverside Metal Fest Riverside Metal Fest
március 24.
Nervy Nervy
március 26.
The Subways The Subways
március 27.