Strigoi – a Paradise Lost gitárosának új extrém metal projektje

November 22-én jelenik meg a Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh új bandájának a Strigoi első lemeze Abandon All Faith címmel. A Strigoi a román mitológiában a vámpírt, boszorkányt jelent. Greg három album után tavaly zárta le korábbi Vallenfyre projektjének történetét, méltóképpen megemlékezve 2009-ben elhunyt édesapjáról.

A Vallenfyre-nél egyre inkább crustosabbak lettünk, és úgy gondoltam, hogy azon a vonalon már nem juthatunk tovább, új elemeket akartam a dalaimba. A Strigoi-ban van egyfajta kísértetiesség, itt-ott még finom indusztriális és black metal is. Tökéletesen elégedett voltam azzal, amit a Vallenfyre-ben csináltam, de ahhoz, hogy a Strigoi megálljon a saját lábán, új dolgokat is ki akartam próbálni, hogy még inkább különbözzünk másoktól.”

Új extrém metal projektjének másik kulcs figurája Chris Casket basszusgitáros (Devilment, Eastern Front, ex-Extreme Noise Terror, ex-Vallenfyre stb.), valamint Waltteri Väyrynen  stúdió-dobos. Akiktől most elsőként Phantoms daluk videója ismerhető meg.

Strigoi – Abandon All Faith
(Nuclear Blast)

01. The Rising Horde
02. Phantoms
03. Nocturnal Vermin
04. Seven Crowns
05. Throne Of Disgrace
06. Carved Into The Skin
07. Parasite
08. Iniquitous Rage
09. Plague Nation
10. Enemies Of God
11. Scorn Of The Father
12. Abandon All Faith

augusztus 16.,
augusztus 26.,